YouTube

Jul i Betlehem, og London

Vel overstått jul? Her hjemme hos oss, mener jeg? Da kan vi kanskje lene oss tilbake og kaste et blikk på verden ? på muren i Palestina, for eksempel? Den som deler landet i to!


Muren er reist av sionistiske jøder i staten Israel, for å skille jøder fra palestinere: en apartheid-mur, med andre ord!

Ja, Israel praktiserer apartheid, på alle nivåer i staten. Ikke-jøder i den staten har ikke samme rettigheter som jøder! Dessverre er det slik, at folk som selv er mishandlet og undertrykket, nå undertrykker andre; palestinerne. I et diskriminerende system, sionisme, som er grunnlag for staten.

Men nå til det fysiske skillet; muren. Utenfor Israelsk grenser, hvor nå de måtte være. Til å holde ute palestinske arabere mot den jødiske staten. Palestinerne fratas mer jord ved den, landsbyer adskilles fra deres dyrkemarker, familier fra familier, individer fra skoler og arbeidsplasser. En borgmur for den israelske staten, som murer seg inne bak et uoversiktlig miljø, fordi staten bygger på en grunnleggende urett; den Israel har begått mot palestinerne.

Folk i London setter fokus på muren! De gjør det i solidaritet, med palestinerne som rammes av muren. De finner julen som en egnet tid, troende og ikke troende, slik burde det kanskje være i Oslo også?

Ja, hva med en mur på torget? Denne video er fra London!26410cookie-checkJul i Betlehem, og London