Spørsmål og Svar

Kan jenter gå i bukser?

Spørsmål:

Jeg er en muslimsk jente, og har bestemt meg for å gå med skaut. Jeg lurer på om jeg må slutte å gå i bukser? Noen har sagt til meg at om jeg vil gå i bukse, som er et vestlig plagg, kan jeg like gjerne droppe skautet. Og det synes jeg er trist. Jeg er muslim, og ønsker å følge Allahs ord. Jeg ser mange muslimske jenter gå i bukser, og moderne vestlig klær, samtidig som de har skaut. Er dette feil? Skal muslimske jenter bare gå med skjørt, og lang genser? Håper på snarlig svar. Takk.


Svar:

Takk for ditt spørsmål, Fatima.

Så fint at du skal gå med skaut! Det synes jeg virkelig er flott. Ja, jeg tror det er en oppfordring fra Gud om at jenter/kvinner skal bruke skaut.

Jeg mener du kan gå i bukser! Husk bare på dette: Hele tanken med skautet er jo at man skal fremtre anstendig og sømmelig. Kjønn og kroppslighet skal vi tone ned. Og det gjelder for resten av kledningen også. Husk det, når du velger bukser.

Og en ting til: Jenter skal ikke kle seg som gutter (og ikke gutter som jenter). Men i dag er jo mange bukser godt egnet og tegnet for jenter. Så gled deg over de klær du liker! Men la folk se at du er en muslimsk kvinne.

21020cookie-checkKan jenter gå i bukser?