Spørsmål og Svar

Giftemål i utlandet

Spørsmål:

Assalam aleikum.

Jeg er en nordmann som konverterte til Islam for noen år siden.

Under en tur til Marokko møtte jeg en kvinne som jeg ble utrolig betatt av. Etter en tid vendte jeg tilbake til Marokko, og møtte på nytt den samme kvinnen. Vi hadde lange samtaler om alt som livet innebærer, og ble etter hvert fortrolig med hverandre. Jeg ble også invitert hjem til hennes familie.

Jeg har etter hvert kommet til det standpunktet at jeg ønsker å inngå ekteskap med den kvinnen. Mitt problem er imidlertid at det synes svært vanskelig å finne ut av hva jeg trenger av dokumenter for å inngå ekteskap i Marokko.

Jeg ønsker å kunne presentere mitt ønske for henne og hennes familie på en høvisk måte, og da også å unngå unødvendig ventetid før ekteskapet.

Ser frem til deres svar.


Svar:

Assalam

Man kan gifte seg islamsk. Det skjer ved en imam. Ellers kan dette være nyttig informasjon (gitt av Utenriksdepartementet i Oslo):

  • Den norske ambassaden i Rabat har ikke vigselsrett, så man kan altså ikke gifte seg der.
  • Giftemål må skje gjennom marokkanske myndigheter.
  • Man får mer informasjon om dette ved å gå inn på internett: www.norvege.ma og derfra videre til Informasjon på norsk, og så til Vigsel.

Håper du finner fram i dette. Og lykke til!

21140cookie-checkGiftemål i utlandet