Spørsmål og Svar

Konvertering til islam

Spørsmål:

Salam aleikum

Jeg er en norsk jente som har noen spørsmål i forhold til det å konvertere til islam.

Jeg er oppvokst på et veldig flerkulturelt sted, og helt fra barndommen har jeg nesten alltid bare hatt muslimske venner, og er blitt godt kjent med deres religion. Familien min er ikke kristen, og jeg er ikke døpt eller lignende, men har alltid trodd på Gud.

Når mine venninner, eller foreldre til mine venninner, har fortalt meg om islam, og omtalt islamske historier, har jeg alltid følt noe spesielt, og jeg har alltid syntes at de verdiene og det livssyn som islam står for, har vært mest riktig, og det har virkelig truffet meg.

I dag har jeg absolutt ingen norske venner, og det kun fordi jeg ikke riktig føler at jeg passer inn i hvordan de velger å leve. Jeg har full respekt for alle mennesker rundt meg, men føler ikke helt at jeg passer inn med for eksempel andre norske. Jeg drikker ikke alkohol, fester aldri, og har aldri prøvd røyk, snus eller noe liknende. Jeg kler meg anstendig, og bruker aldri klær som viser kroppen min på en utfordrende måte.

I hjertet mitt føler jeg at jeg er muslim, jeg tror på Allah og på Mohammed (fred være med han) som hans profet. De nærmeste venninnene mine vet at jeg vil konvertere til islam, og jeg har sagt det til moren min, selv om hun ikke liker det.

Hva skal jeg gjøre? Hvordan kan jeg konvertere, når min mor ikke støtter det? Og når jeg konverterer, så ønsker jeg å begynne med hijab, men jeg er redd for hvordan moren min kommer til å reagere på det.

Jeg har også en muslimsk kjæreste. Jeg vet at man i islam egentlig ikke skal ha en kjæreste utenfor ekteskapet, men jeg elsker han veldig høyt. Han vet ikke at jeg vil bli muslim, og jeg tør ikke å si det til han. Er litt redd for at det ikke blir det samme mellom meg og han, etter at jeg konverterer.

Er det i det held tatt riktig at han og jeg er kjærester? Jeg er også redd for at han ikke skal anse meg som en ordentlig muslim, om jeg har en kjæreste når jeg er muslim (selv om det samme gjelder for han).

Hvordan burde jeg fortelle det til han? Og om moren min ikke vil at jeg skal dekke meg til, og gå med hijab, hva skal jeg gjøre? Høre på henne, eller følge mitt eget hjerte og det jeg syns er rett?

Takk for svar, på forhånd. 🙂


Svar:

Salam aleikum

Takk for spørsmål.

Jeg tenker at du er muslim! Du tror på Gud/Allah, og sier i ditt hjerte at du tror på Muhammed (fmh.) som hans profet. Men da er du jo muslim! Så fint, og gratulerer til deg.

Du prøver å leve anstendig, og det ikke på grunn av ytre press, men fordi det kommer innenfra. Det er også fint! Vi mennesker føler jo egentlig, fra Guds side, hvordan vi bør leve.

Så var det dette med kjæreste. Du har rett at det i islam, egentlig ikke er tillatt. Vi har diskutert det andre steder på denne nettsiden. Det får bli mellom deg og Gud.

Hva så med moren din? Jeg synes at du skal lytte til henne. Behøver du å gjøre så mye ut av at du blir muslim? Du er det jo egentlig, allerede! Ta det over tid, snakk med henne og forklar. Det vil kanskje «gli på plass», og så godtar hun det etter hvert.

Det samme med hijab! Du behøver ikke å «hoppe inn» i det nye, for tanker og meninger bør modnes. Og viktigst er det som er i hjertet. Din mor kan godta hijab over tid.

Kjæresten din får du snakke med på beste vis.

Å leve er utfordrende og spennende! Og så er det klokt å bruke fornuft. Koranen oppfordrer til det! Finn den beste vei, som måtte passe.

Mvh
Red.

25680cookie-checkKonvertering til islam