Spørsmål og Svar

Konvertert med problemer

Spørsmål:

Salam

Jeg har allerede sendt deg to mail`er, og ikke fått svar. Jeg ber til Allah om at du svarer på denne.

For å gjøre en lang historie kort: Jeg har nettopp konvertert til Islam. Det som er problemet, og det som jeg synes er så utrolig trist, er at mamma ikke vil godta det. Hun sier at hun kaster meg ut av huset om jeg konverterer. Og om jeg bruker hijab.

Men jeg har allerede konvertert. Og jeg hater hemmelighetskremmerier. Jeg vil ikke gå rundt å holde ting hemmelig for mamma. Men jeg vil heller ikke såre henne mer en nødvendig, med å fortelle at jeg har sagt shahada (troserklæringen, red. anm.).

Kjære bror, hva skal jeg gjøre? Jeg er så redd, men samtidig så glad for det jeg står midt oppi.


Svar:

Salam

Gratulerer, kjære venn! Det er fint å være i Islam! Ja, Allah sier i Koranen at Islam er Hans tro, den Han har gitt til menneskene, og som Han vil at de skal godta og følge. Du gjør det, så fint!

Så er det problemet med din mor. Jeg ser at det ikke er lett. Islam lærer at vi skal respektere mor og far. Ja, mor mest faktisk. Da er du i et dilemma.

Min første tanke er at du kanskje bør ta dette gradvis. La moren din få tid, til å gjøre seg kjent med tanken, om at det går an å være muslim uten at dette nødvendigvis er så «rart». Islam kan vel være en grei tro, også for henne, når man tar bort fordommer, og ensidig og fordummende bilder som gis i aviser, TV osv.

Du kan snakke rolig med henne, og i «drypp» introdusere for henne noen tanker og holdninger i Islam. Kan hende synes hun etter hvert, at det kan virke fornuftig? Og du forblir jo fullt ut hennes datter, som er glad i henne og respekterer henne, og gjerne vil være nær henne. Dette må du vise for henne.

Så tenker jeg at du jo allerede har sagt shahada. Dette ? troserklæringen ? er jo egentlig en kontrakt mellom deg og Allah. Den ligger i ditt hjerte. Og det viktige er, at den ligger der. Du behøver jo ikke være så rask med å snakke ut om den. Og heller ikke nødvendigvis gå i moskeer, delta i islamske fester, og så videre. Hijab kan du vel også vente med. Mens du gir moren din tid. Jeg tror Allah vil godta det.

Du kan jo ikke lyve for din mor. Men bekjennelsen kan du legge litt på «is», kanskje. Du vet jo selv hvem du er! Mens du viser din mor respekt. Og lar henne vende seg til tanken om at datteren kan bli muslim! Jeg tror det er en klok vei.

Hilsen
Red.

24770cookie-checkKonvertert med problemer