Spørsmål og Svar

Kvinners seksualitet

Spørsmål:

Assalam, bror!

Jeg har hørt at gutter\menn har lov til å onanere og på den måten hjelpe til med å løse spenningen i seg. Men det man derimot ikke hører noe om, er om kvinner har den samme retten.

Jeg lurer på om kvinner har lov til å bruke dildo og vibrator, eller ganske enkelt hendene sine, for å for utløsning. Riktignok kan hun ikke bruke dildo før ekteskapet, ettersom hun må være jomfru til bryllupsnatten. Men islam erkjenner at også kvinner har seksualitet, og har rett til tilfredsstillelse.

Så har hun lov til å gjøre det seg? Også før ekteskapet? Vi er mange jenter som lurer på dette. Vi vil sette pris på mer utfyllende svar enn vi så langt har fått fra andre.

Forresten er dette en fantastisk side, som mange setter stor pris på.

Takk på forhånd!


Svar:

Takk for spørsmål.

Onanering (masturbering)

Dette er noen punkter til svar:

  • La oss bruke sunn fornuft. Seksuell drift kan være sterk, og plagsom ? om man ikke kan gi den utløsning sammen med sin partner i ekteskapet. Dette siste er den ?normale? utløsning, og henger sammen med seksualitetens mål og mening. Men seksuell drift opptrer tidlig, og mange gifter seg sent. Hva skal man gjøre? Det er fornuftig å få utløsning for denne spenningen. Det gjør man ved å onanere (masturbere). Det er for å slippe spenningen. Men det bør ikke bli en ?hobby?, som man bedriver utover det nødvendig behov. Vi slipper ikke unna et krav om at vårt sinn i størst mulig grad bør bli holdt rent.
  • Det står ikke i Koranen, og heller ikke i noe annet autentisk skrift, om at onanering (masturbering) er forbudt. Og da gjelder den allmenne lærdom, om at det som ikke utrykkelig er forbud, kan anses som tillatt.
  • Imamer har diskutert spørsmålet. De er ikke helt enige. Noen sier at det er forbudt (haram), andre at det er å avvise (makruh) ? men at det ikke ligger synd på den som gjør det, mens andre igjen ser det som tillatt (halal) ? når spenningen ellers kan få en til å handle mer galt. Mange islamske lærde i historien har sagt at det er tillatt.

Bruk av dildo og vibrator:

  • I ekteskap er dette fullt tillatt. Ektefeller kan pleie hverandre seksuelt som de selv ønsker, også med dildo og vibrator, så lenge så lenge leken ikke strir mot islam. Bruk av dildo og vibrator i seg selv, gjør ikke det.
  • Å bruke den slags utstyr alene, er å anse som onanering (masturbering), og da gjelder det som er sagt over.

Gutter/menn og kvinner:

  • De er likestilt i islam.
  • Det som er sagt om onanering (masturbering), gjelder både for gutter/menn og for kvinner.

Hilsen
Red.

21630cookie-checkKvinners seksualitet