Spørsmål og Svar

Spørsmål om hijab

Spørsmål:

Salam oualaikoum

Jeg er en jente på 17 år og har et problem. For et og et halvt år siden begynte jeg å bruke hijab. Det har gått veldig greit, men noen ganger så føler jeg meg utenfor. Tidligere i barndommen min så har jeg vært utenfor, med tanken på at jeg var utlending. Jeg er i en situasjon hvor foreldrene mine er separerte.

Mitt lille problem er ved bruk av hijab, så får jeg vondt i ørene og hode. I tillegg så mister jeg hår, dette er noen jeg ønsker ikke å miste. Jeg har snakket med min mor om å slutte å bruke hijab, men hun sier jeg ikke skal gjøre det med tanken på at familien til pappa vil reagere veldig stygt! Dette er en familie som fortsatt lever på 1600 årene, de følger fortsatt den gamle kulturen.

Jeg trenger hjelp til å finne en god løsning. Jeg tenker og tenker både dag og natt. Jeg er redd for å bli en dårlig muslim, og dette er noe som jeg ikke får ut av tankene mine.

Håper dere kan hjelpe meg InshAllah, med å finne en god løsning.

Tusen takk!
Walikoum Salam


Svar:

Salam oualaikoum

Takk for din mail. For det første vil jeg si dette: Du er ikke en god eller dårlig muslim ut fra om du bruker hijab eller ikke. Mange bruker hijab, men er slett ikke gode muslimer. Og andre bruker ikke hijab, men er gode muslimer. Fordi: Det vesentlige ved å være god, eller ikke, ligger ikke i ytre forhold, om klær, hvordan du ber, og så videre. Det gode ligger i det som du er, i ditt hjerte og i din hjerne! Og hvordan du lever, og hva du gjør, mot andre. Det er i dette det ligger viktige retninger fra Allah.

Tenk over hva som ligger i det; om du bruker hijab eller ikke. Hva taler for og mot! At du får vondt i ører og i hodet, kan kanskje skyldes at du tenker mye på det, og kanskje ikke liker det? Men det er ikke uvanlig at man kan miste litt hår. Da er det viktig at man mest mulig tar av sin hijab, når man er alene og kan gjøre det. Og så er det familien som er opptatt av det.

Egentlig skal du velge selv! Allah sier det er fint å bruke hijab, men gode holdninger og god moral er viktigst! Det sier Allah også. Så får du velge selv. Hva med å bruke det litt av og til? Jeg skal forstå deg, enten du bruker det eller ikke. Lykke til!

Walikoum Salam
Red

28780cookie-checkSpørsmål om hijab