Palestina og Israel

Legale selvmordsaksjoner

Det er skapt en motstand rundt selvmordsaksjoner, som ikke nødvendigvis er rett. ?Selvmordsbomber kan være legalt?, har vår nåværende justisminister uttalt, og vist til ?gutta på skauen? som kunne ha brukt det mot tyske okkupasjonssoldater. Da kan vel palestinerne bruke det mot israelske okkupasjonssoldater? Vel å merke når målet er militært.


Og når vi er inne på temaet, om legale selvmordsaksjoner, kan vi referere en populær historie som ble spredt under vår egen okkupasjon. En gruppe tyske soldater rekvirerte en buss med sjåfør, for et oppdrag i en vestlandsbygd. Under ferden ble sjåføren informert om målet for oppdraget. De tyske soldatene hadde fått vite om en dekkleilighet, der det oppholdt seg norske motstandsmenn. Nå skulle de arrestere mennene, som kunne bli stilt opp til veggen og skutt. Hva gjorde den norske sjåføren, som var en god patriot? Da veien gikk opp en bratt skråning, kjørte han bussen utfor skrenten, så både de tyske soldatene og han selv ble drept. Kan vi ha sympati for en slik aksjon?

Og om en palestiner med sprengstoff i beltet, går bort til israelske okkupantsoldater, og sprenger både dem og seg selv i lufta; kan det være berettiget handling?

20320cookie-checkLegale selvmordsaksjoner