Norge

Norsk deltakelse i kriger

Trond Bolle, her på forsiden av en norsk heltebok om ham, struttende på vei til krig. Norsk heltemedalje fikk han også, for å drepe talibanopprørere i Afghanistan. Hvor stort nå det måtte være.


Syria
Andre drar også ut i krig, og vi bør kommentere det. Nå leser vi i aviser at norske ungdommer drar til Syria for å kjempe med opprørerne der. Vi tror ikke det er lurt.

Tvert om, tror vi det er galt! Vi tror opprørerne i Syria ikke kjemper for en rettferdig sak. Opprørerne er blitt hentet med på en vogn de trodde skulle bli gitt drahjelp av Vesten, etter mønster fra Libya: Man starter opprør mot et regime som vestlige makter ikke liker, og henter tidlig frem våpen for å fremme ødeleggelser og krig. Så håper man på at Vesten skal bruke dette som påskudd for selv å intervenere militært, bombe de statlige styrker og gi makten til opprørerne. Som så skal bli Vestens venner.

Det har kjørt seg fast i Syria. I Libya er resultatet kaos. Skjønt noen synes vel også det kan være bra.

Staten Israel
Det skives nesten ikke om det, men det bør du likevel vite, at norske frivillige i flere år har reist til staten Israel, og gjort tjeneste i den israelske statens hær. Det heter seg at de ikke deltar i strid, men at de gjør andre oppgaver: Det sparer den israelske hæren for penger, og frigjør israelske soldater for viktigere funksjoner; for større effektivitet i kriger. Slik er norske frivillige med.

Noen kriger er rettferdige, og andre ikke. Med eller uten deltakere fra Norge.

26260cookie-checkNorsk deltakelse i kriger