Norge

Riktig med ”fredsring” rundt synagogen i Oslo?

Hvorfor «nei» til «fredsring» rundt synagogen? – «Venner» med Israel-supportere? – Ord om sionisme? – Glemmer vi folk i Gaza?

Les intervju i Dagbladet med Trond Ali Linstad (lørdag 28. februar 2015).


For de som ikke måtte ha fått med seg hvem du er?
? En hyggelig og grei fyr på Grønland i Oslo. Litt idealistisk.

Hvordan håper du at andre vil beskrive deg?
? Grei, hyggelig og snill!

Dette er ikke et jobbintervju altså, men jeg lurer: Hvordan tror du de som er ideologisk, politisk eller religiøst uenig med deg vil beskrive deg?
? Vel, noen er mot meg. Det er bra; jeg er levende og oppegående. Står jeg sammen med antisionistiske jøder ? mine venner! ? mot den eksklusive og rasistiske staten Israel ? for dét er den! ? hender det at motstanderne kaller meg «antisemitt»! Men det er et billig knep.

Forrige uke var det en gruppe unge muslimer som i solidaritet med jødene i Europa ville danne en «fredsring» rundt synagogen i Oslo. Dette syntes du var problematisk?
? Intensjonen var god: å vise støtte til en utsatt gruppe; jødene. Resten ble i hovedsak galt. Synagogen i Oslo, og unnskyld at jeg peker på det, er ikke først og fremst et jødisk gudshus! Mine ortodokse, Torah-tro jødiske venner ville aldri gått inn i den! Stedet er et senter for proisraelsk, sionistisk tenkning! Øverste leder i synagogen er politiker i Israel, og har flere ganger vært israelsk minister; blant annet også viseutenriksminister, med ansvar for terror mot palestinerne! Andre ledere er sionister, med en ideologi som kan minne om, ja, nazisme. Ble du provosert? Du inviteres til å tenke etter! Man slår ikke «ring» rundt dette.

Hvorfor mener du at sionisme er en uting? Er det ikke strengt tatt bare jødenes håp og ønske om å returnere til Jerusalem?
? En grunntanke i sionisme er denne: Jøder er en «ufordøyelig» gruppe folk ? et begrep brukt av sionister. De kan ikke leve i harmoni med andre. Jøder må derfor «samles» og bringes inn til en egen stat. Der skal det «særegne» komme til uttrykk. Det «jødiske» skal frigjøres! Og ofrene blir palestinerne.

Hvis problemet med fredsringen var synagogen som symbolet på en sionistisk organisasjon, hva hadde vært en bedre løsning?
? Inviter antisionistiske jøder til samtaler og planlegging! Søk på google: Neturei Karta. De har gitt meg jødisk ærespris!

Hva kunne muslimene i Norge ha gjort for å vise at de ikke støtter tilfeldige drap på verken jøder, kristne, journalister, karikaturtegnere eller andre «vantro?»
? Inviter jøder, kristne, journalister, karikaturtegnere og andre «vantro» for samtaler og aksjoner.

For problemet er ikke at muslimer og jøder støtter hverandre? Isolert sett er du positiv til en slags jødisk/muslimsk koalisjon?
? Så flott ? en «jødisk/muslimsk» koalisjon! Kristne må også med! Katolikker, som kona mi. Og «vantro», som du kaller dem. Målene må være anstendige.

Gjør du og ditt miljø rundt Urtehagen noe for å bekjempe antisemittisme innenfor radikal islam?
? Vi fremmer hos barn og voksne kloke tanker og fornuftige holdninger, og bekjemper på den måten «radikal islam».

Hvordan forholder du deg til at folk oppfatter deg som så kontroversiell?
? Det er fint! Man må ha noe å «stange mot»! Og skulle man kjenne seg litt ensom iblant, kan en jo trøste seg med det Koranen sier, om at flertallet oftest «tar feil».

«Hele verden» synes jo dette var en vakker symbolsk handling, men så kommer Lindstad og sier at dette ikke var en god idé. Er ikke det litt grettent?
? «Hele verden»? Å, nei! Mine venner i Gaza; i andre okkuperte områder av Palestina; palestinerne i slummen i store flyktningleirer i Jordan, Libanon og Syria, som av Israel og sionistene nektes å vende tilbake til sine hjem i Palestina ? undertrykte folk, mange steder i verden; de ser ingen «vakker symbolsk handling» i å omfavne sionister og okkupantvenner for Israel! Tvert om! Vi skal ikke glemme dem.

Hvordan har du og dine muslimske nærmeste opplevd Pegida-demonstrasjoner og økt fiendtlighet mot muslimer? Er dere redde?
? Jeg tenker iblant på om en sionist-aktivist skulle ønske å skade meg, og kan ellers være redd Isis; som skal se meg som en «vantro». Ellers er det ganske ok.

27880cookie-checkRiktig med ”fredsring” rundt synagogen i Oslo?