Spørsmål og Svar

Om piercing og tattoo

Spørsmål:

Hei, takk for en super side! Jeg er en 13 år gammel
muslimsk jente, men jeg bruker ikke hijab. Jeg vil gjerne følge de
fleste muslimske regler så langt det lar seg gjøre. Men jeg har
hørt at det er haram å bruke sminke, er det noe sant i det? Og er
det noen forskjell mellom gifte kvinner og ungdommer når det kommer
til sminke? Og hvis det ikke er haram, hvilken ENGINE sminket er
lovlig/ulovlig? Jeg har ikke tattoo, men er det lov å ha det? Jeg
har 2 hull i hvert øre, hva sier islam om piercing? Noen sa til
meg at den eneste “lovlige” piercing var i nesa. Takk, please
svar. Jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal se ut, og hva jeg skal si til
folk.


Svar:

Hei, og takk for ros. Så til spørsmålene dine. Jeg tror du kan få forskjellig svar avhengig av hvem du spør. Vi skal lytte til hva imamene sier, de er lærde i islam. Samtidig er det lov å tenke selv. I islam er det dessuten slik at vi kan lytte til det vårt ?indre? sier; hva føler vi er galt og rett? Du får holde sammen alle disse ting.

De fleste imamer vi nok være kritiske til piercing og tattoo. Ja, hvorfor legge til og endre på det som Gud har skapt? Er du ikke fornøyd med ansiktet ditt? Er det ikke nok for deg å fremstå som den du er? Må du fremstå med et annet ?image?? Kanskje er det best å slappe av med seg selv, og ikke finne på nye jeg-bilder. Gud har vel en mening med å ha skapt deg som du er.

Samtidig er det tillatt å ?leke?. Vi kan ?leke? med farger i ansiktet, morsomme klær og så videre. Det er ikke noe galt i det, dersom vi opprettholder en standard av sømmelighet og moral. Vi kan si at dette også kan gjelde sminke. Litt sminke. Å legge svart farge på øyenbrynene er det mange som gjør, og de færreste mener det må være galt. Igjen er det et spørsmål om moral: Eksponerer vi kropp og kjønn, grenser det til umoral, og er galt. Smiler vi ved det, i glede, og morer oss over farger og variasjoner, behøver det ikke å være galt.

Men kanskje vet du at i islam, er det flere grader enn at noe er forbudt eller tillatt. Ja, noe er forbudt og tillatt. Men mellom dette fins noe som er tillatt, men som ikke er så bra. Og det fins noe som ikke er forbudt, men som likevel bør unngås. Jeg tror at piercing og tattoo ? og særlig det siste ? grenser til å være forbudt (og kanskje er det). Litt sminke kan kanskje være tillatt, men er egentlig ikke så bra? Som sagt, spør en imam du kjenner. Og tenk selv, hva du føler er rett.

Hilen red.

21950cookie-checkOm piercing og tattoo