Spørsmål og Svar

Gifte seg i kirken

Spørsmål:

Jeg liker siden deres fordi jeg får svar på mange spørsmål. Nå lurer jeg på dette: Jeg er norsk, ikke egentlig kristen, men er skrevet inn i statskirken. Og jeg ønsker å gifte meg i kirken, fordi den er slik et vakkert sted, og penere enn et kontor. Min forlovete er muslim (han tror på Allah, men følger ikke reglene). Kan vi gifte oss i kirken uten at han må konvertere? Vi håper på det. Med vennlig hilsen.


Svar:

Hei.

Kirken er et gudshus, liksom moskéen er det. Og kristne og muslimer skal dyrke den samme Gud. Vi kan stå foran Gud (Allah) i kirken, og vi kan stå foran Gud (Allah) i moskéen.

Jeg synes at dere kan gifte dere i kirken. (Men snakk med presten først, dersom han er litt åpen i tenkningen sinn, om at han i talen og prosedyrene legger vekt på det som kristne og muslimer har felles, og toner ned ulikheter; som blant annet at Jesus skal være Gud selv.)

Så kan dere vel ? før eller etter ? gifte dere i en moské også? Det burde kunne gå.

Vennlig hilsen
Red.

21890cookie-checkGifte seg i kirken