Spørsmål og Svar

Strenge foreldre som ikke forstår

Spørsmål:

Hei, jeg er 19 år. Jeg har en kjempe vanskelig situasjon. Jeg har en religiøs familie, som er strenge, men de tvinger meg aldri til å bruke hijab. Jeg har en type som er også muslim, men hans familie er ikke så religiøse, og gutten har blitt en bedre muslim enn meg. Nå vil jeg også bli det for Allah. Jeg er veldig glad for det.

Men familien min aksepterer han fortsatt ikke, bare fordi han er fra et annet land. Jeg har kranglet med familien min på grunn av det, og prøvde å la dem forstå, men det gjør de aldri. De krangler, kaller meg hore, og masse stygge ord. De gjør alt for at jeg skal dra fra han, de truer meg med helsen sin også. De sier hvis jeg ikke hører på dem, så dør de, og da er det jeg som grunnen.

Vær så snill, svar meg ærlig, hva kan jeg gjøre? Hva er rett? Hva er galt? Kan jeg ta avstand fra dem? Og komme tilbake med han en dag og vise dem at han er en bra gutt?


Svar:

Du har selvsagt rett. Du kan selv velge hvem du vil være sammen med, men også lytte til fornuftige og gode råd, det er sant. Men holdningen til dine foreldre, er ikke riktig, tvert om er den avgjort gal.

At gutten du snakker om, kommer fra et annet land, skal ikke være avgjørende for noen. Det viktigste er hvem han er. Du sier at familien din er religiøse, men hvor i islam er det at det sies noe som helst om at gutten man er knyttet til, skal være fra et spesielt og samme land? Ingen steder, selvsagt! De har ikke grunnlag for det.

Islam lærer tvert om at vi ikke skal ha fordommer mot andre; som for eksempel hvor noen kommer fra. Avgjørende er hvem personen er, og det både du og dine foreldre finne ut av.

Jeg forstår at det ikke er lett for deg. Men går det an å snakke med dine foreldre, rett og slett på grunnlag av islam? De vil ikke ha gyldige argumenter. Kanskje det kan være en vei å gå.

Vennlig hilsen
Red.

88280cookie-checkStrenge foreldre som ikke forstår