Spørsmål og Svar

Sverge ved Koranen

Spørsmål:

Hei!

Vil bare si at jeg synes at arbeidet dere utfører er utrolig bra! Liker siden deres utrolig mye, og den er til stor hjelp for meg og mange andre.

Jeg har et lite spørsmål som jeg håpet dere kan svare på. Om en person blir tvunget av sine foreldre til å sverge på noe over Koranen – vil dette gjelde, med tanke på at personen ikke sverget med hjertet, men heller ble tvunget? (Saken man sverget over er ikke haram.)

Tusen takk på forhånd!


Svar:

Hei

Takk for spørsmål.

Nei, ting man blir tvunget til å gjøre, når tvangen er virkelig (og man ikke bare lettvindt vil slippe unna noe), kan man ikke stå ansvarlig for. Da ligger dette heller et ansvar på den som påtvinger en person den situasjonen, med betvingelse og makt. Det er ikke lov! Den slags handling er en form for å undertrykke, å påtvinge en annen ens vilje, og holde en annen nede. Å undertrykke, sier Koranen, er noe av det verste man gjør.

Et voksent menneske har sin frie vilje, og velger selv sin vei. Hjelp og veiledning er bra! Og mange av oss kan trenge det. Vi skal være åpne for gode råd. Og lytte til det foreldre sier! Men å tvinge noen med Koranen? Det går ikke an.

Hilsen
red

22220cookie-checkSverge ved Koranen