Spørsmål og Svar

Forelsket i muslim

Spørsmål:

Hei

Jeg trenger litt råd og tips.

Jeg har funnet meg en herlig og vakker jente i Tunisia, har kjent henne i to år, og har truffet henne mange ganger.

Hun har veldig lyst til å flytte hit til meg, men hun får ikke lov av sine foreldre før vi eventuelt har giftet oss. Hun er muslim, og i den forbindelse kan det oppstå problemene. Hennes foreldre krever at jeg konverterer til islam, og må utføre operasjonen!! Jeg har min barnetro i behold, men er ikke aktiv i vår kirke.

Er det helt nødvendig og utføre denne operasjonen?

Jeg drikker svært sjeldent, og vil ikke ha noe problem med å avstå fra alkohol.

Jeg er frustrert og syntes ting er vanskelig. Har dere noen gode råd og komme med?

På forhånd takk :=)


Svar:

Hei

Takk for mail.

Èn ting er hva Koranen sier, noe annet hva foreldre mener.

Det er ikke nødvendig, etter min mening, å utføre den operasjonen du nevner (omskjæring), for å bli muslim. Men de fleste muslimer vil nok vente at en mann gjør det.

Det samme gjelder dette med å konvertere, muslimer vil nok vente det av mannen.

Så får du kanskje lese mer om islam? Det er en spennende tro/livsanskuelse! Og slett ikke så fjernt fra kristendommen og den norske ?barnetroen?. Det dreier seg i hovedsak om dette: Jesus ? var han Gud selv (som kristendommen lærer)? Eller et helt spesielt menneske, en profet (som islam lærer)? Det er viktig å reflektere rundt dette.

Mvh
red

22160cookie-checkForelsket i muslim