Iran

Til krig mot Iran?

Odd Sverre Hove, tidligere sjefredaktør i Dagen, skriver under overskriften «Israel bør ikke vente lenger», om hvorfor han mener det er nødvendig at Israel nå bomber Iran. (Vårt Land 2. mai.)


Han stiller seg ved dette blant andre pågående talsmenn for ny krig i regionen. Resultatet skal bli ødeleggelse og død.

Bemerkelsesverdig er det at Hoves argumenter for krig, står i strid med råd og vurderinger fra militære ledere og sikkerhetssjefer i både USA og Israel. Meir Dagan, tidligere leder for Mossad, har sagt han anser tanken om at Israel skal angripe Iran, som «den tåpeligste ide jeg noensinne har hørt». Benny Gantz, militær øverstkommanderende i Israel, sier i samme forbindelse at Iran ikke har fattet noen beslutning om å skaffe seg atomvåpen, og neppe heller vil gjøre det. Tvert om, mener Gantz at lederskapet i Iran «består av svært så fornuftige mennesker». Med unntak av statsminister Netanyahu og forsvarsminister Barak i Israel, mener de fleste eksperter i dag, både i USA og Israel, at et militært angrep på Iran nå vil være en katastrofalt dårlig tanke.

Så ikke med Odd Sverre Hove! Han beklager den «stopp-Israel»- holdningen han mener å finne, og som hindrer Israel i å gå til krig.

Ham om det! Andre får håpe på freden.

24310cookie-checkTil krig mot Iran?