Spørsmål og Svar

Trenger hjelp vedr. sex

Spørsmål:

Hei! Er en gutt på 22 år som flytter til en annen by om et par uker. Jeg skal bo alene og studere. For et par år siden hadde jeg sex med en jente over lenger tid. Jeg visste det var feil hele tiden, men jeg klarte ikke holde lystene tilbake, og hun hjalp ikke noe på saken.

Jeg føler jeg er en god muslim, jeg gjør alt som er obligatorisk i islam; ber, faster, gir zakat, leser Koranen, drar til moske og er generelt veldig nysgjerrig på islam. Så jeg kan en del om det, men det stoppet meg ikke. Og nå har jeg innsett hva slags stor tabbe jeg har gjort, og vet ikke om Allah vil tilgi meg fordi jeg visste at det var galt, men falt for mine sterke lyster.

Jeg har bestemt at dette aldri skal skje igjen, men jeg er redd for hvordan jeg kommer til å være når jeg flytter. Tenk om jeg møter en jente og dette utvikler seg noe videre.

Jeg trenger din hjelp; hvordan kan jeg unngå zina? Hva kan jeg gjøre, og ikke gjøre?

Takk for svar!


Svar:

Hei. Takk for spørsmål.

Man må vite hva som er rett og galt. Og styrke seg på det. Bestemme seg for hvordan man vil leve. Det er det første.

Videre: Valget er egentlig ditt. Du kan ikke vise til at andre kanskje ikke hjalp deg med det. Enhver er ansvarlig for seg selv.

Islam lærer at å nærme seg noe som er galt, også kan være galt. Altså skal man holde avstand til det som ikke er lovlig. Det gjelder både fysisk og emosjonell avstand. Det kan man ta med seg.

Så kan man kanskje legge seg på sinn et gammelt ord, om at dersom en mann og en kvinne er alene på et sted, så er det tre som er der. (Fristeren/Satan er også til stede.)

Og ellers? Lær av Josef i Koranen: 12,24 og 12,33.

Mvh
Red

18770cookie-checkTrenger hjelp vedr. sex