Palestina og Israel

Ære kvekerne

Ære kvekerne, en liten gruppe som mintes Israels angrep på Gaza nøyaktig for et år siden. Ære kvekerne, som med venner og sympatisører stilte opp på Grønland torg i Oslo, nå sist søndag.


En liten gruppe, 10-15 stykker kanskje? De mintes Israels krigsforbrytelse i Gaza, i vennskap med palestinerne. De har vennskap og fortvilelse i sitt hjerte.

Vi skulle ha vært der alle sammen! (Selv tok jeg feil av tiden.) Ja, vi skulle alle ha vært der! I vennskap og fortvilelse. Og protest mot Israels aggresjon ? deres selvhevdelse og blindhet, råskap og nedlatenhet til palestinernes grunnleggende rettigheter.

Vi skulle alle ha vært der! Gaza ville ikke vært glemt! Som Berthold Brech ville ha sagt: Dette endrer ikke verden! Det forkorter ikke utbyttingens tidsalder. Men Gaza ville ikke vært glemt! Glemselen som kunne falt over Gaza, falt et annet sted i stedet. Men det endrer ikke verden.

Endre verden? Eller i mindre målestokk: Endre forholdene der nede, i Midtøsten, Palestina, Gaza? Vi har ingen strategi for å endre! Annet enn å oppfordre våre makthavere – regjeringer, partier og aviser – til å være aktive for saken. Ære kvekerne som ikke vil glemme! Selv om det ikke endrer verden.

22100cookie-checkÆre kvekerne