Spørsmål og Svar

Datter som er psykisk utviklingshemmet

Spørsmål:

Jeg har en datter på 5 år som er uspesifisert psykisk utviklingshemmet. Jeg klarer ikke å forsone meg med tanken på at Allah har gjort henne slik med vilje. Han som er så mektig, skaper av et liv, og så på en måte å ødelegge det?
 
Hun er 5 år, og kan si 20 ord, kun i ett- eller to-stavelses ord. All frustrasjonen hun har, over ikke å bli forstått, alle tårene hennes, all sorgen og alt hun må gå igjennom i livet, og som vi friske mennesker slipper, gjør at jeg blir fortvilet og sint, for at hun er skapt slik.
 
Misforstå meg ikke, jeg elsker henne over alt annet, og ville aldri byttet henne bort mot et friskt barn. Og jeg vil alltid være takknemlig ovenfor Allah, over at hun er min datter, på godt og vondt. Men det jeg sliter med å forstå, er hvorfor Allah skaper mennesker slik?
 
Ett lite uskyldig barn som griner så sårt hver dag, fordi mamma og pappa ikke forstår hva hun har prøvet å si, hver dag i 3 år, og flere år vil det bli.
 
Jeg vil bare vite grunnen? Og så lurte jeg på om det er stygt av meg å tenke, innimellom, at jeg er skuffet og sint på Allah på grunn av dette?
 
Disse tankene kommer på de tyngste dagene.
 
Håper på svar, da ingen andre har noe fornuftig å svare meg.
 
 
Hilsen
Zelia


Svar:

Takk for dine spørsmål. Jeg er glad for at du skriver til meg.

 

Du skriver om Allah som er Mektig, og Skaper av alle ting. Han vet så visst, mer enn hva vi vet! Og Han vet hva som er godt, og mindre godt, for hver enkelt av oss. Også for deg, og meg.

 

Allah skapte deg og meg, og alle andre mennesker. Men hvorfor ble mennesker skapt? I Koranen blir vi flere ganger fortalt at menneskene ble skapt ?for å prøves? (29,2- 67,2). Du og jeg bleskapt for å prøves! Koranen sier: ?Tror du virkelig at du ikke skal bli prøvet?? (9,16)?

 

Hvordan blir mennesker prøvet? Så visst, på mange vis. Noenprøves ved tap av liv og eiendom, og ved tap av sitt avkoms liv, sier Koranen. Man kan også prøves på annen måte. Kanskje situasjonen du er i, er en slik prøve?

 

Koranen sier at Gud ?prøver noen ved andre? (47,4). Kanskje prøves du, ved din datter? Bare Allah vet!

 

Hvordan takler du prøven? Husk, at det registreres! Allah som er nærmere oss ?enn blodåren er nær på vår hals? (50,16), vet selvsagt hva som skjer. To engler som er med deg, ja, for den saks skyld, hver enkelt av oss, følger også med hva som skjer (50, 17).

 

Det gode du gjør, skrives ned! Når du er utholdende, tålmodig og sterk, og med tro selv når dagene er vanskelige, skal du så visst, tjene på det! Aldri skal det glemmes, verken i dette eller i det neste livet! Allah vet hva vi gjør.

 

Så fint, at du elsker barnet! Og at du kan være takknemlig, mot Allah! Det er det viktigste, i situasjonen!

 

For når det gjelder datteren din, så vit at Allah skal passe på det! Det er et Allahs barn! Vær ikke bekymret for det. Det blir i Allahs varetekt.

 

Allah har skapt det i en mening! Koranen sier at ?alt er skapt i en menig? (44,39). Så fint! Allah ville det slik! Det kan være godt å vite.

 

Koranen sier at Allah skaper barn; gutter og jenter, som Han vil (42,49). Og Han former dem etter i Sin plan. Koranen omtalerhvordan ?Allah, Den gavmilde?, skaper og former mennesket etter Sin vilje (82,7).

 

Din datter er skapt og formet, nøyaktig som Allah vil! Han har en mening med det! Og det er også en mening, for deg! Takk Allah for dette!  Og din datter skal Han passe på. I Paradiset gjenstår hun frisk! Måtte dere ? vi, møtes der.

 

Vennlig hilsen

Red.


24490cookie-checkDatter som er psykisk utviklingshemmet