En iransk terrorist har besøkt Stortinget. Lederen for en militant organisasjon, som kjemper mot styret i Iran, var vært gjest i Norges ?Storstue?. Hun har vært i møte Utenrikskomiteen. Og det er i sannhet oppsiktsvekkende, selv om noen vil tone hendelsen ned.
Maryam Rajavi leder Folkets Mujahedin (også kalt Det nasjonale motstandsråd). Den organisasjonen står på lister over terroristorganisasjoner fra både USA og EU. USA nekter medlemmer av organisasjonen innreise, og det er forbundet med straff å samle penger til den. Organisasjonen er forbudt av EU.
Organisasjonen står bak drap på tusener av iranere, som angivelig støttet det iranske styret. Mange sivile er blitt drept ved granatangrep og liknende aksjoner. Organisasjonen som etablerte seg i Irak, samarbeidet med Saddam Hussein, og deltok med Saddams styrker i angrepskrigen mot Iran. Den undertrykte kurdere og shia. Saddam Hussein ga den våpen og penger.
Organisasjonen er anklaget for å bruke tortur mot dens egne, avvikende medlemmer, i den grad at noen av dem døde. (Human Rights Watch). Andre medlemmer fikk beordret skilsmisse, av lederen Maryam Rajavi, ”for bedre å kunne samle energi for saken,” som det het, ”og ikke for personlige forhold”. Barn ble til fosterhjem utenlands. (Kilde: International Herald Tribune, 24.september 2005).
Nå har Maryam Rajavi vært Stortingets gjest. Hun møtt politiske representanter. For i Stortinget har Maryam Rjavi venner: Marit Nybakk (Ap), Bjørn Jacobsen (SV), Morten Jacobsen (FrP) med flere, har gitt henne åpen støtte.
Hun var nylig på besøk i Belgia. Der møtte hun belgiske parlamentarikere. Landets utenriksminister beklaget dette, og sa det svekket kampen mot terrorisme.
I Belgia var ikke møtet offisielt. Det er det derimot i Stortinget i dag. Hun har hatt møte med Utenrikskomiteen. Og hentet prestisje til terroristorganisasjonen.
Tanken går til en representant for Hamas, den folkevalgte myndighet i Palestina. Han var på besøk i Norge. Men fikk ta bakveien inn på Stortinget. Der møtte han bare enkeltpersoner i Utenrikskomiteen, som var villig til å snakke med ham, i et møte som var ikke-formelt.
Det er avgjort mer populært for politikere på Stortinget å støtte en terroristorganisasjon mot Iran, enn en folkevalgt myndighet i Palestina.
Men det tjener oss liten ære.