Spørsmål og Svar

Er hund uren?

Spørsmål:

Hei

Jeg vil bare vite en ting. Jeg er sammen med en muslim. Vi har vært sammen 17 måneder. Nå sier han at jeg må kvitte meg med min lille hund, som jeg har hatt i fire år. Han har ikke brydd seg om dette, før han nå begynte å gå i moské.

Han sier at hund er uren, og at det ikke kommer noen engel når han ber. Før var ikke hunden min noe problem, men nå er den blitt det. Så kan du være så snill å forklare meg så jeg kan forstå.

Vennlig hilsen, en fortvilet jente.


Svar:

Hei

Jeg synes at du skal stelle pent med din hund! Islam lærer at vi skal gjøre det.

Er hund «uren»? Nei, det er ikke slik. Det er riktignok noen som sier det, men deres belegg for å si det er tynt. Jeg sitter med et skriv foran meg som heter: Fatwas of European Council for Fatwa and Research. Det er et europeisk råd av ledende imamer, som gir råd og retningslinjer i islamske spørsmål.

De blir spurt om det er noen lovtolkninger som slår fast at hunder kan oppfattes som rene. Og de svarer: «Ja». Hunder kan anses rene i islam.

Lovtolkningene til Imam Malik, sier de, slår fast at hunder er rene. De muslimer som er hanafi, mener at hundens kropp er ren, og urent er bare hundens spytt og ekskrementer.

Hunder kan altså anses som rene, bortsett fra deres avføring og urin (og det er vel greit). Etter kontakt med hundens spytt, sier imamer, kan man vaske seg.

Det er vel også greit.

Engler lytter nok til andre ting, når et menneske ber ? tenker jeg ? enn om det er en hund nær.

Mvh
Red.

27310cookie-checkEr hund uren?