Spørsmål og Svar

Er jeg en dårlig muslim?

Spørsmål:

Hei

Først og fremst må jeg si at jeg liker virkelig denne siden. Jeg er 14 år gammel jente som lurer på om jeg er en dårlig muslim.

Da jeg var 6 år begynte jeg å bruke hijab, og gjorde det til jeg var 12 år. Men på skolen ville ingen være sammen med meg på grunn av at brukte hijab! Jeg var utrolig ensom! Og gjennom denne tiden hadde jeg det veldig tøft! Vi bodde i et mottak som var for asylsøkere! Og jeg gråt hele tiden og var trist!

Etter at vi fikk opphold, så bestemt jeg meg for å bli en ny person, altså legg alt bak meg og starte livet på nytt! Jeg og familien flyttet til en ny by! Jeg ba alle om å kalle meg for noe annet enn mitt virkelige navn, men når jeg var hjemme, så kalte familien meg det som jeg virkelig heter! Jeg sluttet å bruke hijab! Men jeg lovet Gud at jeg skal følge alle hans regler! Om å be fem ganger om dagen, respektere foreldrene mine, ikke spise det som er haram, og faste (jeg blir ikke sulten), og så videre.

På skolen min er det mange gutter som kaster blikk på meg! Jeg får ofte øyekontakt! Men jeg er ikke forelsket i noen av de guttene! Jeg gjør mitt beste for å senke blikket mitt ned når gutter går forbi meg, eller når jeg finner ut at de ser på meg!

Men nå er jeg forelsket i en gutt som går i klassen min! Han ser på meg hele tiden, men jeg vet ikke hva som ligger bak øynene! Tenker på han hele tiden, og nå er det sommerferie, og hver dag håper jeg å se han! Bare i noen sekunder! Du aner ikke hvordan jeg har det! Jeg holder meg unna gutter, og ser på dem som venner, men noen ganger kan jeg misforstå kjærligheten som kan være mellom venner!

Jeg er ofte hjemme! Er ikke sammen med jentene, for de er jo norske ungdommer, og de leter etter spenning og gutter, og de er sammen med gutter hele tiden!

Jeg er redd for fremtiden min! Jeg har tenkt å bruke hijab etter videregående! Hva kommer til å skje med meg! Jeg jobber hardt på skolen for å få det yrken jeg vil ha, og jeg ønsker å gjøre foreldrene mine stolte! Jeg vil at Gud skal være stolt av meg! Nå har jeg skrevet masse! Det var godt å få alt jeg tenker på ut!

Her er mine spørsmål:
– Er det greit at jeg bruker hijab etter videregående?
– Hva er forskjell mellom kjærlighet og forelskelse?
– Hva bør jeg gjøre for å glemme den gutten som jeg er forelsket i?
– Tror du at jeg er en dårlig muslim?
– Bør jeg vente med kjærlighet eller forelske til jeg blir voksen og klok, og så finne den rette?
– Hva sier Koran/Allah om hvordan man bør holde ut når man er forelsket?
– Er jeg forelsket i denne gutten?

Håper dere svarer! Unnskyld hvis det ble for mange spørsmål! Forresten Ramadan Karim! Håper Allah viser oss den rette veien!


Svar:

Hei

Takk for din mail, du 14 år gammel jente som tror du er «en dårlig muslim». Men det er du ikke! Jeg tror du er en god muslim.

Jeg blir trist av å høre deg fortelle om den vonde tiden på mottaket! Men nå er det blitt en god stund siden. Da kan en prøve å glemme det!

Og så tenker jeg på dette om at du ønsket å bli en «ny person», som du skriver. Det er jeg ikke enig i! Jeg er sikker på at det er helt bra at du er den personen du er! Jeg synes du skal være det! Og bruk det virkelige navnet ditt også! Det er Allah som har skapt deg, og han har selvsagt en mening med det! Så prøv ikke å være noen annen! Men stell pent med den du er.

Jeg tror du skal gjøre det! Du virker ettertenksom og fornuftig. Så gjør gode valg i livet. Allah kan hjelpe med det.

Så til spørsmålene dine:
– Bruk hijab når du ønsker det! Det skal ikke være tvang i dette, du bestemmer når du føler for det.
– Om forskjell mellom kjærlighet og forelskelse? Det er et vanskelig spørsmål! Kanskje tiden er noe som avgjør? Forelskelse kan være som en vind, eller en varm følelse fra solen ? som lett forsvinner etter en stund! Nesten som en litt forvirret følelse som en kan bli grepet av, før følelsen svinner og blir borte. Mens kjærlighet stikker dypere, og skal vare over tid! Den vil angå flere sider ved deg, og er mye mer alvorlig. Forelskelse kan en snuble i, og gjøre seg ferdig med. Mens kjærlighet vil vare. La deg ikke lure av forelskelse, da kan du lure deg selv! Og tenk over det du gjør.
– Hvordan glemme den gutten du snakker om? Jeg synes ikke du skal glemme ham! Men se ham først og fremst som en venn! Og gjør det som er kloke ting.
– Jeg tror ikke du er en dårlig muslim! Jeg tror du er en god muslim!
– Ja, jeg synes du bør vente med kjærlighet og forelskelse til du blir voksen. I hvert fall med den som er alvorlig. Og så tror jeg at du er klok, alt nå!
– Koranen/Alla sier en skal leve sømmelig og anstendig. Det er best for mennesket i det lange løp. Og det er sikkert at det er sant! Du finner sikkert rette vei.
– Om du er forelsket i den gutten? Ja, det tror jeg at du er! Kjenn på følelsen du har, og tenk etter og bli kjent med den. Men tenk over hva den egentlig betyr.

Det ble slett ikke for mange spørsmål! Håper Allah viser oss den rette vei.

Vennlig hilsen
Red.

27110cookie-checkEr jeg en dårlig muslim?