Spørsmål og Svar

Er sang haram?

Spørsmål:

Salam aleikum!

Jeg vil først og fremst si at jeg liker denne siden, og den måten vi har til fritt å stille alle slags spørsmål. Jeg har et spørsmål som jeg har grublet på lenge.

Jeg elsker å synge, og har gjort det hele mitt liv. Å kunne synge er den største drømmen i mitt liv, og noe jeg virkelig elsker og brenner for. Men jeg har hele tiden den tanken at det kan være galt. Ja, jeg veit det er galt, men det er veldig vanskelig for meg bare å skulle glemme, og kaste en del av mitt liv i søpla. Jeg prøver å slutte, men klarer det ikke.

Jeg er muslim og vil ikke gjøre noe som er haram, og ende opp i helvete, men jeg vil bli sanger for å hjelpe muslimske, fattige barn som er i nød og er foreldreløse. Jeg vil bruke alt jeg har og eier til å hjelpe de muslimske landene som trenger hjelp.

Takk for svar 🙂


Svar:

Salam aleikum!

Takk for ditt spørsmål, og dine hyggelige ord om denne siden.

Å synge er fint! Det er en god måte å uttrykke noe av det som er i din sjel. Og så er det mye glede i det! Det kan ligge takknemlighet i å synge, over det vakre som Gud/Allah har skapt.

Det er ikke galt å synge! Men spørsmålet er dette: Hva og hvordan er det du skal synge? Skal du fremføre gode og positive sanger, så er det bra! Og synger du til gode formå, som du skriver, er det også bra! Men synger du «billige» sanger, pop og sex-relaterte sanger, så er det sikkert forbudt. Hvordan oppfører du deg når du synger, og hvordan er du kledd? Spiller du på «kvinnelighet», og kanskje har utfordrende klær, så er det heller ikke tillat.

Som konklusjon: Å synge i seg selv er ikke galt! Men hva og hvordan du synger, og hvilken ramme du setter det i, blir avgjørende.

Alt sømmelig er halal, alt usømmelig er haram.

Hilsen
Red

17030cookie-checkEr sang haram?