Spørsmål og Svar

Er sikher og vil gifte meg

Spørsmål:

Hei.

Jeg har et spørsmål. Jeg ønsker å gifte meg med en muslimsk mann. Vi har besøkt en moské, og der sa mullaen at han ikke har lov å vie oss siden vi trenger noen papirer fra folkeregistret, jeg tror han mente vigselpapirer. Foreldrene mine tilhører religionen sikhismen, men vi er ikke døpt sikher. Han sa det hadde vært lettere hvis jeg var jøde eller kristen. Men ikke sikh. For man kan ikke vie en muslim og sikh.

Jeg vet ingenting om dette. Jeg har planer om å konvertere til religionen islam når det føles riktig ut for meg, ellers vil jeg føle jeg gjør det grunnet giftemål, og det er ikke riktig. Jeg vil inngå ett ekteskap SOM JEG ER. Vil ikke forandre meg for et menneske, og så gifte meg, det synes jeg er feil.

Kan du være så snill å gi meg noen råd? Står helt alene uten min familie og vil gifte meg så fort som mulig. Bare vanskelig å blande inn folkeregister papirer i frykt om det kan komme hjem i posten. Gi meg noen gode råd og tanker.

Anonym


Svar:

Hei.

Takk for mail. Dette er noen innspill fra min side:

1.) Flott at du ikke vil gifte deg som annet enn den du er! Jeg mener vi skal gjøre alle ting som den vi er. Å forestille seg, være uhederlige og egentlig være med å narre er ikke bra! (Det sier islam også). Å være hederlig har noe å gjøre med deg selv. Å være uhederlig kan skape uro i deg selv. Vi skal være hele ? og ærlige – mennesker.

2.) Jeg mener at en muslimsk mann kan gifte seg med en sikh kvinne! Jeg mener at det fremgår av Koranen også. Koranen sier at en muslim mann kan gifte seg med en kvinne fra «bokens folk». Og hvem er egentlig «bokens folk»? Tradisjonelt sett har man ofte ment at dette er jøder og kristne ? de som har fått skriftlige åpenbaringer. Men det er flere enn dem som har fått skriftlige åpenbaringer! Og der det legges vekt på tro på den ene Gud! Noen sier dette gjelder for eksempel zoroastre. Og så vidt jeg vet gjelder det også for sikher. Ja, for andre også! Jeg mener dere kan gifte dere!

3.) Mange som gifter seg ? muslimer også ? får papirer på det fra folkeregisteret. Det synes jeg dere også kan gjøre. Så er dere gift! Gratulerer! Å gifte seg i islamsk sammenheng er egentlig en relasjon mellom de som vil gifte seg og Gud! Man behøver egentlig ikke gå i en moske for det. Man gir et løfte til hverandre, og et løfte til Gud! Så er man (islamsk) gift! Men trenger vel et par vitner på det. Da kan dere trekke inn noen venner. Papirer fra folkeregisteret vil være godt nok! (Ellers vet jeg lite om slikt blant sikher.)

Lykke til!

Hilsen
red

27650cookie-checkEr sikher og vil gifte meg