Spørsmål og Svar

Min mann vil skilles

Spørsmål:

Assalam

Jeg sliter veldig i ekteskapet mitt. Mannen min er veldig kald med meg, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har lest på nettet at jeg kan lese en dua mange ganger, gjerne flere hundre ganger, eller gjøre noen fakter og «tryllerier, og at dette vil hjelpe». Er det sant, eller ikke?

Som du skjønner er jeg meget desperat og ønsker å redde mitt ekteskap.

Håper du kan hjelpe en søster i nød.


Svar:

Kjære søster

Jeg synes du skal si til mannen din dette, eller vise han denne mening. Kanskje vil han forstå, om han er en muslim som tenker etter.

  1. For det første lærer vi i islam at en mann skal godt vare på sin kone og sine barn. Hvis han svikter i dette, så gjør han en alvorlig feil. Det er en hadith i islam som sier: «Den beste av dere er den som steller godt med sin familie.» En annen hadith sier: «Den dårligste av dere er den som svikter noen som trenger dere.» Man skal ikke svikte, eller vende ryggen til, sin familie!
  2. Islam tillater skilsmisse, det er sant. Men det er også en hadith som sier: «Om du skiller deg, så er det noe som Allah/Gud liker minst!»
    Så en skal virkelig tenke seg om, før en gjør nos som Allah/Gud «liker minst»!

  3. Så skal vi minne om dette, at mennesket er skapt «for å testes» (Koranen 67,2). Har man problemer og kan føle seg i en vanskelig situasjon, så er det kanskje en test; en prøve. Klarer mannen din den prøven, og handler klokt og godt? Eller følger han spontane impulser, er bare lei og vil kun «hoppe av»?
  4. «Alle skal testes ut fra sine handlinger,» sier Koranen (46,19). Han bør virkelig tenke etter hva han ønsker å gjøre.
  5. «Noen har gjort sine egne lyster til sin autoritet (det man følger/gud).» (Koranen 45,23) Man skal være betenkt ved å «følge sine lyster».
  6. Hva ville Allah/Gud med ekteskapet? «Han skapte ektefeller for dere for at dere skal leve fredfullt med dem. Han la kjærlighet og vennskap i deres hjerter. I dette er det tegn for den som tenker etter.»(30,21) Din mann må «tenke etter».
  7. Gud/Allah sier i Koranen: «Dere skal ikke behandle deres kone uforsonlig/strengt.» Og: «Lev med dem i samsvar med det som er rett og vennlig.» Videre ? og dette kan mannen din merke seg: «Og skulle dere ikke være fornøyde med dem, så kan det godt være at dere ikke er fornøyde med noe som Gud egentlig har lagt det gode i.» (4,19) Mannen din skal tenke etter»
  8. En annen lærdom i islam er dette: «Om det er sider ved din kone som du ikke liker så godt, så finn frem til de sider ved henne som du kanskje kan like godt.» For slike sider finnes hos henne» Ja, hos alle mennesker.

Som konklusjon: Jeg synes ikke din mann skal skille seg! Jeg synes han skal prøve å finne frem til et godt samliv med deg, og med barna deres. Og skulle han si at han har prøvd det før, så vil jeg svare han han skal prøve igjen! Han har en kone som vil beholde ekteskapet, og som ønsker at det skal fungere godt. Så bra!

Snakk sammen, om hva som dere synes ikke er så bra, og hva som kan bli bra! Bestem dere for å leve sammen, mannen din også! Og be til Allah/Gud om Hans hjelp. Men først og fremst er det dere selv som må ville, og anstrenge dere, for å leve sammen! Da kommer hjelpen også! Men bare å lese opp masse setninger og ord, maskinelt, eller gjøre andre fakter, tror jeg ikke på. Det minner mer om magi, som ikke er lov i islam.

Det er hva jeg tenker.

Lykke til!

Mvh
Red.

27600cookie-checkMin mann vil skilles