Spørsmål og Svar

Hijab

Spørsmål:

Jeg er muslim jente, og jeg jeg lurer på om jeg kan gå uten sjal/hijab? Er det lov? Jeg vil ikke havne i helvete på grunn av noe du skriver, hvis du juger. Håper du er ærlig, jeg er dekket ellers. Jeg dekker overkroppen min helt, men jeg lurte bare på om jeg MÅ, om det er PÅBUDT med sjal?


Svar:

Hei

Takk for spørsmål.

Imamer er litt uenige om dette, for det synes som om Koranen ikke er aldeles entydig. De fleste mener det er påbudt å gå med sjal/hijab, men noen er ikke sikker. Kanskje må du velge selv, om hva du tror er riktig? Og om hva du selv føler for?

En ting er i hvert fall klart: Du kommer ikke til paradis bare fordi du eventuelt bruker hijab, og du kommer ikke til helvete bare fordi du eventuelt ikke bruker hijab! Det må nok mere til ? både for det første og for det siste.

Men hva sier Koranen om sjal? Det står at troende kvinner «ikke bør vise mer av sine vakre partier enn hva som (anstendigvis) kan være synlig». (24,31) Og til det siste har tradisjonelt vært ment ansikt, hender og føtter, altså ikke håret, som man mener skal dekkes med sjal.

Videre står det samme sted, at troende kvinner skal «feste sjalet så det dekker brystet». Det kan synes innbakt i dette at troende kvinner skal/bør bruke sjal.

Men i bunn og grunn blir valget ditt.

Mvh
Red.

27570cookie-checkHijab