Spørsmål og Svar

Faste

Spørsmål: 

Hei. Jeg lurte på hvorfor man skal faste? Mange sier at det er pga at man skal sette seg inn i det situasjonen å være i nød og sult og hjelpe de som er det. Men på hvilken måte hjelper det å faste hvis man skal hjelpe de som sulter. Burde man heller ikke ta å hjelpe de på en annen måte enn å faste. For at vi ikke spiser hjelper jo ikke de fattige og sultende menneskene.


Svar:

Hei. Hvorfor man skal faste? Da må man lese i Koranen:

Dere som erkjenner Allah; det er foreskrevet dere å faste, som det var foreskrevet dem som levde før, for at dere må være Allah bevisst! (2,183)

Fasten skal vare et bestemt antall dager. Hvis noen er syke eller på reise, så erstatt de dagene senere. Den som finner det belastende å faste, kan i stedet gi mat til en fattig. Gjør gode handlinger av egen vilje! Å faste er til eget beste! Om dere bare visste. (2,184)

185) Ramadan er den måned da Koranen ble åpenbart, som veiledning for menneskene og med klare ord til hjelp for å skille mellom riktig og galt. De som er til stede i den måned skal faste. Den som er syk eller på reise skal erstatte de dagene senere. Allah vil gjøre det enkelt og ikke vanskelig for dere! Hold faste på de foreskrevne dager og følg Allah som har ledet dere – for at dere skal være takknemlige. (2.185)

Vi skal faste, slik Koranen sier:

  • For å være Allah bevisst
  • Faste er en god handling
  • Vi faster og blir Allah takknemlig
  • I fasten ærer vi Koranen som ble åpenbart
  • Vi påminnes om å følge Allah
  • Faste er til eget beste. (Om vi bare visste.)

Allah ønsker å gjøre det enkelt for oss. Derfor veiledninger og unntak som over.

Ut fra det som er sagt. Må vi kunne reflektere selv.

Mvh
Trond Ali
(Red.)

87920cookie-checkFaste