Spørsmål og Svar

Faste i militærtjenesten

Spørsmål:

Hei

Jeg er en jente på 20 år som er inne til førstegangstjenesten. Ramadan nærmer seg og In shaa Allah så skal jeg faste. Men “problemet” er at vi har 12 timers skift og dagene kan bli ganske lange og tunge. Jeg har veldig lyst å faste, men hva hvis jeg ikke klarer dette? Er militæret en “god” nok grunn til at jeg eventuelt kan ta igjen de dagene jeg ikke klarer å faste? Som sagt så skal jeg prøve veldig hardt med å klare dette, men jeg får skikkelig vondt inni meg når jeg føler jeg ikke kommer til å klare dette, og at det bare er min skyld fordi jeg valgt selv å være i forsvaret. Får veldig dårlig samvittighet med andre ord.

Ha en god dag videre.


Svar:

Hei

Takk for mail.

Du kan ta igjen de dagene for faste senere.

Du kan også lytte til dette som Koranen sier: “Den som finner det svært vanskelig å faste, kan i stedet gi mat til en fattig”. (Koranen 2,184.)

Lykke til!

Mvh
Red

18160cookie-checkFaste i militærtjenesten