Spørsmål og Svar

Kan muslimer danse?

Spørsmål:

Hei:)

Jeg lurte på om det er lov for voksne muslimer å danse. Jeg er fra Tsjetsjenia, da det er vanlig å danse tsjetsjensk dans i brylluper, kommer an på om man har plass da. I tsjetsjensk dans så danser en jente/kvinne og en gutt/mann om gangen. Man har ikke kroppskontakt. Noen ganger, er det en dame, som bestemmer hvilken jente som skal danse, f. eks. at damen kommer bort til deg hvis du står i ringen, og sier det er din tur etter henne osv. Og andre ganger er det gutten/mannen som peker ut en jente/dame som han vil danse med. Jeg hadde veldig lyst til å danse i bryllupet til broren min, men når jeg prata med mamma, så sa hun at det ikke var anbefalt og nærmest haram. Så jeg lurte på om du/ dere bare kunne si litt om det. Takk for svaret på forhånd!

Hilsen jente, 12 år

Ps: Dere har den beste nettsiden jeg noen gang har vært på! Ha det godt!


Svar:

Hei:)

Takk for mail og hyggelig hilsen.

Jeg mener det er lov å danse slik du beskriver det, når det er sømmelig og til glede. Islam er ikke mot det som er godt og rent, med smil, vennskap og glede i seg.

Jeg tenker også på noe som skal være et hadith. På profetens tid kom det en omreisende dansetropp til Mekka. De spilte, sang og danset. Omar spurte profeten om ikke det var galt, men profeten svarte det var ikke galt, og tillot at man gledet seg ved det.

I bunnen av alt skal ligge sømmelighet og anstendighet, men det kan man også ha med seg i dans, slik du forteller.

Ha det godt!

Mvh
Red

19720cookie-checkKan muslimer danse?