Palestina og Israel

Feilaktig om Jerusalem

I Aftenposten 22. desember skriver Alf van der Hagen feilaktig om Jerusalem at «først tilhørte den (Jerusalem) jødene». Samtidig pågår en stille krig om hvem som egentlig har rett til byen.


Idag pågår en stille krig om hvem som egentlig har rett til byen. Ved å tildele en opprinnelig «rett» til den ene gruppen, kaster Alf van der Hagen seg inn i den krigen.

Men Alf van der Hagen tar feil. Jødene kom i sin tid selv som erobrere til Jerusalem! Kong David tok byen, og kalte den for «Davids stad». Og hvem tok han byen fra; hva var Jerusalems opphav? Bibelen forteller: «Så sier Herren GUD til Jerusalem: Du stammer fra kanaaneernes land, der ble du født. Din far var amoritt og din mor hetitt.» Og videre: «Ved din fødsel, den dagen du ble født, ble ikke navlestrengen kuttet.» (Esekiel 16:3-4.)

Ingen «kuttet navnestrengen». Og til hvem; til amorittene og hetittene ? palestinernes opphav? Gå til nåtid, Alf van der Hagen, der Jerusalem ifølge FN er okkupert! Okkupert av «israelittene», i dagens Israel.

Trond Ali Linstad
Venner av Jerusalem (Al Quds)

Refusert i Aftenposten. Aftenposten er selv del av krigen om hvem som har rett til Jerusalem, og da på Staten Israels og de sionistiske jødenes side. Det skal noteres. Andre syn refuseres.


For å finne historiske svar fra tidligere Israel og Judah, så finnes det flere kilder; ‘Jewish Tanakh’, ‘Gamle Testamentet’, ‘Josephus writings’, andre eldre skrifter (basert på guddommelig inspirasjon), og arkeologi. Utifra hvilke skrifter, hvem og hva som tolkes, er kildene ofte i konflikt med hverandre. Temaet er kontroversielt med tanke på religion, politikk og diplomati.

Aktuelle lenker
Kanaan – tidligere Palestina/Israel (Store norske leksikon)

26390cookie-checkFeilaktig om Jerusalem