Midtøsten

Flyktningekrisen er Vestens skyld

Hva har skapt flyktningekrisen? Titusener av flyktninger ? og nå snakker vi om syrere ? er på vei opp gjennom Europa, gjerne til fots, eller med tilfeldige busser, etter først å ha overlevd transport over Middelhavet!


Krigen i Syria
Krigen i Syria! Og hvem er årsak til den? Jeg mener det er entydig: Vesten! Fordi USA med allierte ? og Norge hører til ? ønsket regimeendring i Syria! – Slik USA med allierte ønsket det i Irak, og senere også i Libya! Tegningen i Syria var som i Libya: Først å «hjelpe frem» uro blant folk; eller om uroen var til stede, å bygge opp under den! Og gjerne se velvillig på sammenstøt – folk mot regjering. For med dette som påskudd, å støtte opprørere! Og eskalere deres krig mot regjeringen; ved om nødvendig å bombe regjeringens styrker. For å hente frem et pro-vestlig styre.

De kom et stykke på vei i Syria. Men det amerikanske folket begynte å bli krigstrøtt. Og opposisjonen som USA støtte seg på ? og drev frem ? viste seg ikke sterk nok. Men krigen raste videre.

Flyktningene
Det var USA, med allierte, som sto bak den! ? Og stadig bærer ansvar for den! Med det også flyktningestrømmen, av titusener og hundretusener av fortvilte mennesker ? som søker trygghet i sitt liv!

De aller fleste fortsatt i store flyktningeleirer, spesielt i Jordan, Tyrkia. Det er «overskytende» flyktninger som nå søker seg opp i Europa; en liten minoritet av det samlete antall.

Drivkrefter for krig
Skal vi navngi krefter som har arbeidet for å drive fram krig i Syria? Det er deler av makteliten i USA; disse som tror de er satt til ledere i verden. Våpenindustrien er interessert. Og så er det den pro-israelske lobby, som lenge har villet passivisere Syria, og som har argumentert for denne krigen. (Kilde: John Mearsheimer og Stephen Walt: The Israel Lobby.)

Katastrofen
Resultatet er blitt katastrofen! Som vi i Europa nå foruroliges av. Etter først å ha vært med på ? under USAs ledelse, å instituere den. Men folk i Europa er, stort sett; enestående hjelpsomme! De fortjener å berømmes for det.

28630cookie-checkFlyktningekrisen er Vestens skyld