Midtøsten

Isis sine forførelser

Den morderiske framferd til Isis (Daesh) er ingen hemmelighet. Disse viser videoer og forteller på nettet om folk de ? bokstavelig talt ? slakter, som dyr! De er stolte over sine makabre gjerninger.


La oss identifisere de personer og deres mulige motiver for å slutte seg til disse terroristiske utskudd. Det er ingen spesiell gruppe, og ingen spesiell nasjonalitet, som representerer disse ekstremistiske takfir (de som definerer alle andre som ikke-troende). De kommer fra en rekke land. Noen er ikke-muslimer som har villet gå gått over til islam.

Takfir-brigadene
Hva er det som tiltrekker dem, og får dem til å gå inn i disse takfir-brigader? De som kommer fra den muslimske verden er frustrert over mangel på muligheter i deres egne samfunn som er styrt av diktatorer ? om disse så er kledd i militære uniformer, flagrende kapper eller sivile klær ? og som alle er underdanig imperialisme og sionisme. Der er vanstyre og utbredt korrupsjon. I følge Den internasjonale arbeidsunionen (ILO) er 23 % av ungdom i Midtøsten uten arbeid, men det virkelige tall kan være mye høyere. Folk har lite eller ingen innflytelse på hvordan samfunnet styres. Ved å slutte seg til takfir kan bitre og frustrerte ungdommer føle at de selv får makt. Det er også andre av Isis sine fristelser, men de er alle fullstendig misoppfattet.

Ved å hevde at de har opprettet et kalifat (den islamske staten) med en kalif; leder (selv en amerikansk-sionistisk agent), har disse takfir skapt inntrykk av at de har svart på muslimers ønske om å skape nettopp det. Og så kan kalifen erklære «jihad» mot ikke-muslimer?

Og videre, ved å erklære et kalifat i deler av Syria og Irak hevder takfir at de har visket ut grenser som ble påtvunget av kolonialistiske makter ved Sykes-Picot avtalen for et hundre år siden. Dette skal da også viske ut, selv for en kortere tid, denne ydmykelsen som hundre år har påført. Og intet styre i Midtøsten har klart noe tilnærmet lik dette ? men har i stedet mistet mere land; Det hellige landet inkludert Al Quds (Jerusalem) – etter gjentatte og tapte kriger.

Fremmedgjort i samfunnet
Muslimske ungdommer som er født og vokst opp i Vesten og som har sluttet seg til takfir, har en dyp følelse av fremmedgjøring på grunn av utbredt rasisme og islamofobi i disse landene. Det gjelder spesielt for England, Frankrike og Tyskland. Andre europeiske land er ikke mye bedre. Det samme gjelder for USA.

Slik rasisme er blitt enda mer uttalt etter 9/11. Legg til den ydmykelse som rammer muslimer ? på steder som Abu Ghraib, Bagram, Guantanamo og i svarte byer rundt på kloden, og fremmedgjort muslimsk ungdom kan føle at de kan ta tilbake mot Vesten ved å slutte seg til takfir. Dette kan kanskje også forklare hvorfor enkelte ikke synes å vise skrupler ved å kappe hodet av vestlige fanger, selv om islam uttrykkelig forbyr den slags handlinger.

Feiltolket ideologi
Disse takfir blir finansiert av grupper og individer i Saudi-Arabia, Kuwait og andre stater i Midtøsten, selv om de regimer offentlig sier de er motstandere til slik finansiering. Mange feilledete ungdommer har fått hjernen forurenset av wahabisme, som anser enhver som ikke kan underskrive på deres egen feiltolkning av islam, som kafir og mushrik (vantro og flergudsdyrkere, og derfor er legitime mål for å bli utslettet. At denne ENGINE tenkning kan vinne utbredelse i dag skyldes er direkte resultat av de billioner av dollar som blir brukt for å spre wahabitisk tenkning.

Sanne og hengivne muslimer har en plikt til å redde islam fra klørne til disse demoner! Dette må først og fremst gjøres på et intellektuelt og tankemessig nivå ved å vise takfirs avvikende ideologi. Mange islamske lærde i den islamske verden har gått klart ut mot takfir, men langt flere må gjøre det. Videre må de som finansierer takfir bli klart utpekt og avslørt, ikke minst Saudi-Arabia, som også ellers er så stor kilde til fitnah (konflikt og strid) i verden.

(Kilde: Crescent International. Jan. 2015. Av Zafar Bangash.)

27780cookie-checkIsis sine forførelser