Spørsmål og Svar

Forelskelse, «uekte» og «skam»

Spørsmål:

Hei jeg har et spørsmål. Jeg er utrolig forelsket i en mann på 26. Han er muslim, men foreldrene hans er ikke det, faren hans kommer fra en muslimsk familie, men han er ikke det. Han fikk barn utenfor ekteskap med en norsk dame og sønnen deres er mannen i mitt liv, som jeg ønsker å gifte meg med og tilbringe livet mitt med.

Han har sin fortid pga. sin oppvekst, men han er en utrolig snill og god mann. Han vokste opp i et hjem med vold, narkotika osv. mens han derimot valgte å lære av den livsstilen isteden. Han har også et barn selv utenfor ekteskap, men han var da ikke muslim eller trodde ikke på noen ting.

Uansett så aksepterer jeg han for den flotte personen han er. Og blir jeg hans kone, så skal jeg ta vare på han og hans datter med hele mitt hjerte.

Problemet mitt er at faren min aksepterer han ikke uansett hva jeg sier. Da jeg spurte mannen jeg elsker om foreldrene hans var gift da de fikk han, så sa han ja, men jeg er litt usikker og faren min spør etter deres skilsmissepapirer, noe som i så fall er 20-25 år siden.

Uansett om han er verdens snilleste og ber f.eks. 5 ganger daglig, så vil ikke faren min akseptere han siden han er “uekte” og “skam”.

Jeg trenger hjelp. Håper jeg får svar.


Svar:

Takk for din e-post.

Først må jeg si at jeg reagerer veldig på dette: At om et barn fødes utenfor ekteskap, er man da «uekte», og følger det «skam» med det? Tøv og tull! Og veldig uislamsk! Vi må bestemt avvise slikt!

Islam lærer oss dette, at hvert barn som fødes er en gave fra Allah/Gud! Og: Allah/Gud gir oss de barn som Den høye vil! (Koranen 42,49). Skal vi være utakknemlig for de barn som kommer? Da er vi utakknemlige mot Allah/Gud. Tror vi at vi vet bedre enn Den høye?

Koranen lærer oss dette, grunnleggende i islam: «Ingen skal bære en annens skyld!» (35,18) Skal et barn bli belastet for gale ting som foreldre eventuelt har gjort? Og skal det følge «synd» og «skam» med det barnet? Dette er grovt mot Islam! Og mot det Koranen lærer. Derfor: Tøv og tull.

Ferdig med det. Så gjelder det mannen du er forelsket i. Jeg kjenner ham ikke og kan si lite om det. Forelskelser kan være sanne og flyktige. Alle har vi mennesker mange sider.

En ting til er sikkert: Tidligere feil kan man rette opp! Gamle «synder» kan man få tilgivelse for! Allah/Gud er barmhjertig og nådig – og har lagt kjærlighet og ømhet i våre hjerter (30,21); slikt er fra Allah/Den høye!

Jeg ønsker dere lykke til!

Vennlig hilsen
Trond Ali

84790cookie-checkForelskelse, «uekte» og «skam»