Spørsmål og Svar

Bruker ikke hijab

Spørsmål:

Help, jeg er en jente på 16 som valgte å ikke bruke hijab. Jeg fikk aldri valgt å ta den på selv og har bestemt meg for å la den ligge helt til jeg selv bestemmer for å ta den på.

Foreldrene mine syntes dette ikke er greit og mener jeg er et dårlig forbilde til mine yngre søsken, men jeg er jo fortsatt meg selv. De er slemme mot meg og sier masse slemme ting hele tiden, og de straffer meg med å ta telefonen min, og PC min og jeg får ikke lov til å forlate huset lengre.

De vil ikke høre, og har helt glemt hvordan jeg har det og føler. Hva skal jeg gjøre, jeg er jo fortsatt en god muslim?


Svar:

Takk for din e-mail.

Ja, jeg er ganske sikker på at du er en god muslim! Du tenker, er bevisst og tar dine egne avgjørelser. Det skal en god muslim gjøre! Jeg synes du skal fortsette med det.

Og når vi er inne på dette: Hva er en god muslim? Koranen sier det slik, at den er et godt menneske, og en god muslim, som erkjenner Gud/Allah og gjør det som er godt! Vi skal veies i forhold til det.

Jeg mener at dine foreldre tar feil. De skal ikke prøve å tvinge deg, og ikke være «slemme» med deg! Men de oppfører seg kanskje slik fordi de vil det beste, både for deg og de yngre søsknene dine. De gjør det sikkert fordi de egentlig er glade i dere! Jeg mener likevel de opptrer feil.

«Det skal ikke være tvang når det gjelder tro», sier Koranen. Ingen kan «tvinges» til det man mener er en god væremåte, det må en finne ut av selv.  En «tvang» vil aldri stikke dypt. Og du tenker jo rundt dette, se hva du selv vil! Det er fint.

Kanskje du kan ta opp dette med dine foreldre? Jeg synes de skal være stolte av deg.
 
Vennlig hilsen
Trond Ali

84740cookie-checkBruker ikke hijab