Kommentarer

Galskap, mobb og Koranen

Jeg beklager å vise dette, men sannhet bør sjelden dekkes til, og dette er del av den; primitivt hysteri og emosjoner, uttrykt av en mobb; uten kontroll, uten refleksjoner, uten anstendighet og uten menneskelighet. Den slags opphissete folkemengder er farlige.


Det blir ikke bedre når de i sitt harnisk viser til religion. Historien viser mange eksempler på det. Religioner kan bli brannfarlige når de hentes frem som brensel for blinde emosjoner, frustrasjoner, og sinne. Hjernen, og hjertet, må alltid med for å stagge, kontrollere og veilede når blindt primitivitet trenger opp til overflaten. Som her, på videofilmen.

Da er vi ikke enige med Berthold Brech, den tyske dikter og kommunist, som skrev: «Det går ikke an å løfte seg i ånden når kroppen sitter fast i sølen.» Det går! Og det skal gå; og spesielt om man har et seriøst forhold til etiske trosoppfatninger religioner, som muslimer burde ha! Med et ærlig forhold til islam og Koranen.

Mobb! Du ser den på filmen. Mobb er en «rå og egentlig udannet og ureflektert masse», kan vi lese i en ordbok. Det renner over for den på filmen. Ja vel, de har vært av kriger i mange tiår, de fleste er uten arbeid, de bærer på raseri og hat ? også mot utenlandske invasjoner og fremme makters kriger (hvilket kan være berettiget) ? og de mener å ha en annen referanse for seg; i Koranen. Men Koranen har de neppe lest; de aller fleste av dem. Koranen og islam, strekker opp en annen vei.

«Barmhjertighet, anstendighet og nåde» er selve introduksjonen til Koranen og islam! Det finner du lett ut av selv.

Og så var hun uskyldig; offeret i filmen, hun som ble slått, sparket, knust og brent i hjel! Av mobben! Måtte Gud ikke tilgi dem.


28930cookie-checkGalskap, mobb og Koranen