Spørsmål og Svar

Gift med en ikke-troende mann

Spørsmål:

Hei
Jeg er en 35 år gammel muslim kvinne. Jeg er gift med en norsk mann, og bor her i Norge. Før jeg giftet meg med ham, visste jeg at han ikke trodde på Gud. Men jeg håpet at han kunne bli en troende etter hvert. Derfor giftet jeg meg med ham.

Men etter to og et halvt har han ikke endret seg. Han tror fremdeles ikke på Gud. Jeg vet at Koranen ikke tillater dette. Men jeg elsker ham så mye, og han er egentlig et veldig godt menneske.

Jeg lurer på dette: Hvis jeg fortsetter å være gift med ham, står jeg da utenfor Islam? Skal jeg alltid leve med en stor synd? Finnes det tilgivelse, eller må jeg skille meg fra ham?

Jeg blir veldig takknemlig om dere svarer.


Svar:

Hei

Jeg synes ikke du skal skille deg fra ham, om du er glad i ham, og ham i deg. Jeg tror ikke du står utenfor Islam, om du fortsetter å være gift med ham. Hvis du har gjort galt, så fins det tilgivelse. Jeg tror ikke at du lever i synd.

Du giftet deg i god hensikt. Du håpet at han skulle tro, etter hvert. I Islam er det viktig hva man håper og tenker, hvilken hensikt man har med ting.

Så tror han fremdeles ikke. Men kan han komme til å tro? Det kan sikkert hende, og du har lov til å håpe.

Jeg tenker på hva som skjedde på Profetens tid, da mange som var gift med hverandre, fikk budskapet om å tro. Det hendte at den ene ektefellen trodde, og den andre ikke. De fikk lov til fortsatt å være gift! De håpet at den som ikke trodde, skulle bli troende. Da ventet de, noen svært så lenge.

Du kan også vente! Og fortsatt være gift. Vær tålmodig, og overlat det til Gud! Han gjør som Han ønsker. Vi gjør ikke våre kjære til muslimer, det gjør bare Gud selv. Han sier i Koranen: ”Du leder ikke den du har kjær, men Gud leder den Han vil.” (28,56) Så lever vi videre med det.

Lykke til, og ha det bra!

19560cookie-checkGift med en ikke-troende mann