Spørsmål og Svar

Giftemål med kristen jente

Spørsmål:

Assalamu Alaikum

Jeg er en ung mann på 23 år og er troende muslim. Jeg har muslimske foreldre som jeg er høyt glad i.

Jeg møtte for to år siden en norsk jente, og vi er begge veldig glad i hverandre, og har virkelig lyst til å leve livet sammen med hverandre.

Hun er en veldig klok, barmhjertig og åpen person, og vi har snakket litt om islam for hennes del. Hun er kristen og tror på Gud, og har gode verdier innenfor dette.

Hun begynner å lese litt om islam, og vil at hvis det blir fremtidige barn skal de vokse opp som muslimer. Jenta er 25 år, men for meg er ikke alderen noe problem, grunnet at profeten Muhammad (fred være med han) var gift med sin 15 år eldre kone Khadija, så jeg ser ikke på det som haram.

Men åssen skal jeg fortelle mine foreldre om henne, de vet dessverre ikke om henne enda.

Jeg føler virkelig at jeg har møtt jenta jeg kan leve et godt liv sammen med, men åssen er dette innenfor Islam, og åssen skal jeg komme fram med dette til mine foreldre?

Håper på et raskt svar, fred være med dere 🙂


Svar:

Assalamu Alaikum

Takk for mail.

Så fint at du har møtt ei jente som du er glad i, og vil ønske å leve et godt liv sammen med! Husk da begge to, å passe godt på hverandre.

Du er en muslimsk mann, og hun er en kristen jente. Koranen tillater slike ekteskap. Den sier, til muslimske menn: «Dere kan ta til hustruer ærbare kvinner blant de troende og ærbare kvinner blant dem som tidligere fikk en åpenbaring.» (5,5) Med «de troende» menes her muslimer, og med «dem som tidligere fikk en åpenbaring» regnes klart også kristne.

Altså: Koranen sier at du som muslimsk mann kan gifte deg med en (ærbar) kristen kvinne! Du kan minne dine muslimske foreldre om det – og vise til Koranen.

Lykke til :=)

Hilsen
Red.

29070cookie-checkGiftemål med kristen jente