Spørsmål og Svar

Hjelp til riktig valg

Spørsmål:

Jeg fikk siden deres fra en venn som jeg kjenner. Hun sa at dere kan svare på nesten alt i forhold til islam. Det jeg lurer på er:

Jeg var 14 år når jeg ble forlovet med en gutt som jeg kjenner i hjemlandet mitt, vi var forlovet i 3 år ca. Og det var en veldig vanskelig forhold fra starten av, han var i hjemlandet mens jeg var i Norge. Jeg var bare 17 år da jeg giftet meg. I med at jeg var under 18 så kunne ikke jeg jobbe for å få han til Norge, så da bestemte de at vi skulle gi penger sånn at gutten kunne komme til Norge på ulovlig måte og så kunne han gi asyl. Faren min låne masse penger for å få han til Norge, men det gikk ikke og de ga aldri pengen våre tilbake. Så vi måtte reise tilbake til hjemlandet for å bo med dem, men en som er oppvokst i Norge klarer seg ikke så veldig bra der.

Vi prøvde veldig godt og det gikk. Men mannen min brydde seg ikke om meg, og var ute med venner om nettene og arbeidet ikke i det hele tatt. Og sånn fortsatte det. Og vi dro frem og tilbake i ca. 2 år. Han brukte narkotika, hasj og drakk alkohol. Når jeg pleide si at han ikke skal gjøre det, pleide han å slå meg. Han pleide å slå meg veldig. En gang slo han meg så mye at jeg fikk blåmerker, hovent øye og smerter over hele kroppen. Så mye smerte at jeg ikke pleide å få sove om nettene. Og det enste jeg sa var hvorfor er du så sur, er det fordi du ikke har fått dopen din i dag? Uansett hvor mye jeg sa så var det ingen som brydde seg om meg. Vi kom tilbake til Norge.

Mammaen og pappaen min bestemte at faren min skulle prøve å få mannen min til Norge. Faren min dro til hjemlandet, men det gikk ikke, og de menneskene som skulle smugle ham tok pengen våre og rømte, og det var vi som betalte alt. Så vi måtte låne penger igjen og prøve en gang til, men han ble tatt av flyet og sendt hjem igjen. Han sa til meg at jeg har 3 dager på å komme meg tilbake til hjemlandet, hvis ikke så kom han til å gifte seg på nytt, og etter det har jeg ikke snakket med han.

Etterpå har jeg fått vite at han stjeler, at han solgte dop, var med mafia-folk som kan gjøre hva som helst, drepte en annen, og at han var fengslet. Han fortalte meg en gang at han var 14 år da han startet med dette. Han har ikke dratt til noe skole eller noe som helst. Fordi faren hans var redd for at han skulle bli kidnappet så han sendte ikke sønnen sin til skole.

Nå er jeg 21 år og bor med mamma pappa. De sier at jeg skal bli skilt fra han. Jeg vet ikke hvordan islam vil at jeg skal være. Jeg har aldri sagt noe stygt eller snakket stygt til foreldrene hans eller han. Men han pleide å banne til meg alt.

Men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg kan ikke leve et sånt liv som jeg har levd. De sier at han har innlagt seg på sykehuset for ca. 4 måneder siden sånn at han skulle bli fri for rusmiddel.

Hele tiden pleier de å si at det er vår og min feil at han har blitt sånn. Han har såret meg veldig og tatt fra meg all lykken min. Jeg vet ikke hva islam sier om en sånn situasjon, hva jeg skal gjøre. Bekjente sier at jeg skal ta talaq, skilsmisse, mens familien hans sier at jeg ikke må gjøre det og det er vår feil at han er sånn, og at jeg ikke en bra menneske.

Jeg vet ikke og har prøvd veldig mye for å finne ut om skilsmisse er riktig i forhold til islam. De sier det vår feil at sønnen deres er sånn. De sier at han er innlagt og at han skal bli bedre. Men hvordan kan jeg tro det? Det var forsøkt mange ganger før også uten at det lyktes. Og han gikk og tok dop igjen.

På det grunnlaget, er det lov å ta talaq? Jeg har skrevet veldig mye fordi talaq er en veldig sterk tema og noe som skal unngås. Men er det ikke en synd for dem at de har ødelagt livet mitt når de viste at sønnen deres er sånn, men giftet han bort fordi de TRUDDE at hvis han giftet seg så blir han bra? Har de ikke vært urettferdig mot meg?

Hva skal jeg gjøre? Vennligst hjelp meg, jeg vet ikke hva som er riktig og hva som er galt. Jeg er redd for å gjøre noe som er imot Allah sine regler og måten å være på.

Beklager at jeg skrev så mye, men jeg vil at dere skal vite historien min og hjelpe meg med å ta en rett valg.

Jeg vet Jeg har spurt om dette før, men denne gangen er alt kommet frem til skilsmisse. Og det er jo forholdsvis ganske greit i med at han ikke var en ordentlig menneske i forhold til koranen. Men Jeg er redd for at jeg skal gjøre Allah sint på grunn av det. Jeg elsker Allah mer enn noe annet og mitt mål er at Allah skal være fornøyd med meg. Men det er det jeg er redd for. Er det rett i forhold til Islam. Vær så snill HJELP meg med det siste og veldig vanskelige valget i livet mitt.

Jazakullahul khair

Hilsen en jente som er i nød.


Svar:

Salam/hei

Takk for din e-post og for at du skriver til meg.

Du forteller om mye vondt. Du har opplevd vold, dop, løgner, misbruk av penger, løfter og brudd på løfter og masse annet som er vanskelig. Jeg skal ikke gå inn i alt sammen. Det gjør meg ganske trist.

Men ingen ting er din skyld, du må ikke tenke på det! Det er andre som har gjort masse urett! De gjør mye galt i livet.

Den uretten har rammet deg! Det er viktig at du står opp mot den! Du skal leve ditt eget liv, du har rett til å søke glede og lykke! Det er en rett du har fått ved Allah.

«Ingen skal bære en annens skyld», sier Koranen! Nå er det de andres skyld. De skal svare for det gale de har gjort! Det er ikke ditt ansvar.

Du skal leve ditt eget liv. Og det er riktig av deg å stå opp og protestere når andre gjør urett mot deg – det sier Koranen også! Ja, mer enn det: Du har en plikt til å protestere mot undertrykking og urett slik som det har rammet, og rammer deg! Det er en plikt du har til Allah!

Derfor skal du ta ut skilsmisse! Bestem deg for det straks. Det er ikke mer å tenke på. Allah vil godta det! Ja, mer: Allah vil si det er riktig.

Du er enda ung! Du har et liv foran deg! Lev det, og søk lykke og gleder! Allah har gitt mange goder og sier det er lov å gå etter dem. Start med å gjøre det nå!

Lykke til!

Vennlig hilsen
Red.

17620cookie-checkHjelp til riktig valg