Spørsmål og Svar

Konvertere til Islam?

Spørsmål:

Jeg (jente 15år) vurderer å konvertere til Islam, men før jeg gjør det, føler jeg at det er ting jeg må få svar på og gjøre først. Inkludert lese koranen.

Men det jeg lurer på er:

1) Jeg kler meg som en vanlig tenåring nå, men hvis jeg blir Muslim, hvordan må jeg kle meg da? Må jeg være mer tildekket? På hvilken måte?

2) Må man kunne forstå det “språket” som “de fleste” muslimer snakker for å være muslim?

3) Hvor kan jeg kjøpe Koranen? Helst ikke på nett, og den må være på norsk …

4) Er det lett for folk å komme inn i det muslimske samfunnet? Har ikke noen muslimske venner enda.

5) Vet du om en side der det er oversikt over “høytidene” og når de er? Kan ikke så mye om de enda og vil lære …

Tusen takk for svar!


Svar:

Takk for e-post!

1.) Kjære deg: Kle deg som du vil! Et poeng er å ikke kle seg utfordrende, men anstendig og sømmelig. Det finner du sikkert ut av selv.

2.) Snakk det «språket» som du vil! Du skal fortsatt være deg selv!

3.) Det finnes en norsk oversettelse av Koranen, med oversettelsen gjort av Einar Berg. Den er ikke god og kan neppe anbefales. (Kan bestilles i bokhandlere.) Noen moskéer i Oslo har prøvd å oversette Koranen, men resultatet er ikke godt. Nå kommer en norsk oversettelse av Koranens første to kapitler på denne siden med det første – kanskje du kan begynne med det? Litt annet fra Koranen følger med.

4.) Hvor bor du? Det er kanskje ikke veldig lett å komme inn i muslimske samfunn. Det er sikkert mye velvilje til det, så prøv! Men ofte vil kultur og tradisjoner spille inn. Håper du får muslimske venner!

5.) Om høytider. Søker du på internett etter «muslimske høytider» finner du informasjon.

Håper dette hjelper deg!

Lykke til!

Vennlig hilsen
Red.

29080cookie-checkKonvertere til Islam?