Spørsmål og Svar

Hvorfor hate ahmadi-muslimer?

Spørsmål:

Hei,

Hvorfor er det så mange muslimer som hater ahmadi-muslimer? Jeg synes at alle burde vise kjærlighet og respekt for hverandre. Hvorfor klarer aldri folk å forandre seg, i det hele tatt?

Det finnes muslimer som viser respekt og kjærlighet for ahmadi-muslimer. Hadde flere muslimer gjort det, ville verden vært et bedre sted. Jeg er ikke ahmadi-muslim selv. Jeg vet at ahmadi-muslimer ofte ikke tør å si at de er det, når de for eksempel blir spurt. Jeg er skikkelig bekymret hvorfor det er så mye hat i verden.
Gud har sagt at de som kaller andre khafir (ikke-troende) går til jahanam (helvete) etter døden, det lover jeg deg. Dersom jeg for eksempel hadde vært kristen, ville jeg ha vist kjærlighet og respekt for alle religioner. Jeg håper du viser kjærlighet og respekt for alle religioner. Jeg har aldri tvunget noen til en tro, i det hele tatt.

Ha en fin dag, venter på svar fra deg.


Svar:

Hei

Takk for spørsmål.

Muslimer «hater» vel ikke ahmadi-muslimer? De bør i hvert fall ikke gjøre det! Men muslimer men mener at de går feil. Og de kritiserer dem for å ta utgangspunkt i islam, og så gjøre endringer i den troen for å skape en ny religion. Uten å ville akseptere det. Ahmadia har beveget seg bort fra islam, og inn i en annen ENGINE tenkning enn det som er genuint i Koranen, og gitt ved profet Muhammeds eksempel (fred med ham). Slik vil muslimer tenke.

«Diskuter med dem på beste vis!» Det er islams pålegg til muslimer, i møte med folk man er uenig med! Samtale og fornuftig meningsutveksling er metoder det er fornuftig å bruke.

Og selvsagt skal man vise vennlighet overfor ahmadi-muslimer! Liksom man skal vise vennlighet overfor alle. I dette er jeg enig med deg. Og hat bør, i enhver sammenheng, legges til side! Hat, tror jeg, kommer fra Satan.

Men analyser og kritisk vurdering, er det lov til å opprettholde. Også i forhold til ahmadi-troen. Relasjonen mellom oss, må hvile på saklighet. Det er et nødvendig grunnlag.

Ha en fin dag!

Mvh
Red

24380cookie-checkHvorfor hate ahmadi-muslimer?