Spørsmål og Svar

Imam Hussain

Spørsmål:

Hei!

Vil først og fremst si at dette er en veldig bra side, hvor jeg har fått svar på veldig mye. Tusen takk for det.

Jeg har et spørsmål angående sunni og shia, og deres syn på Imam Hussain. Hva er likhetene og forskjellene?

Jeg vet at shia sørger i tiden av hans død, og det gjøres på forskjellige måter, noen skader seg selv i sorgen, dette er tradisjon i noen land. Jeg har selvsagt respekt for dette, selv om det for meg virker uvanlig. Men jeg har respekt for tradisjonene. Hvordan er ditt syn på dette?

Jeg har lest litt om temaet, og om Imam Ali, og om Imam Hussain. Men jeg vil gjerne vite litt mer, særlig også siden sørgetiden snart nærmer seg (har jeg rett?).

Kunne du fortalt litt mer?

På forhånd tusen takk for svar!

Med vennlig hilsen


Svar:

Takk for spørsmål.

Du inviterer til en større redegjørelse, om Imam Ali og Imam Hussain, om sunni og shia og om sørgehøytideligheter. Vi tar opp slike spørsmål etter hvert. Men dette kan være til hjelp (hentet fra denne nettsiden): Ære til Imam Hussein.

Mvh
Red

26110cookie-checkImam Hussain