Spørsmål og Svar

Jeg føler meg ikke vel – om musikk

Spørsmål:

Asalam.o.Alikum

Jeg har i flere dager merket forandringer i meg. Jeg føler meg ikke bra. Men jo mer jeg tenker på Allah, dessto mer får jeg også ro. Det hele er litt vanskelig å forklare. Jeg har en fortid som jeg vet Allah ikke skal like. Ofte angrer jeg på ting som har skjedd, og nå er jeg 25 år. Jeg ber Allah om tilgivelse, og håper det skal bli akseptert.

Jeg produserer musikk, og det er noe som jeg brenner for. Jeg har klart for en stund å holde meg unna det, fordi jeg har merket at musikken gjør at jeg slutter å be, og så starter jeg med dumme ting igjen.

Jeg klarer ikke å holde meg unna musikk. Jeg prøver å slutte, men klarer det ikke. Jeg hører på Koranen, og prøver å be. Jeg pugger også litt fra Koranen. Er det riktig at jeg gjør det? Får jeg suwab (velsignelse) for det?

Hva kan du si for å hjelpe meg?

Takk.


Svar:

Asalam.o.Alikum

Takk for din mail.

Jeg tror at du er litt for mye bekymret. Det skal du ikke være! Jeg synes at du skal prøve å se litt mer positivt på ting. Det tror jeg at Allahs skal like!

Gode ting og tilgivelse
Allah har skapt mange gode ting for oss. Skal vi ikke glede oss ved det? Allah vil at vi skal leve! Og det skal vi også gjøre! Smile, men samtidig vite, at vi må leve noenlunde riktig.

Lær av Profeten Muhamed! Han smilte og lo med sine venner! Profeten var positiv og vennlig! Men var også målrettet, og alvorlig, når det gjaldt.

Om de gamle tanker som plager deg: Allah har lovet at Han skal ettergi skyld, om en virkelig angrer på det! Og det er noe du gjør! Jeg synes at du skal legge det gamle til side, og regne med/håpe på tilgivelse fra Allah. Så skal du leve videre! Og gjøre det med godt mot!

Musikk
Musikk? Musikk er verken godt eller dårlig ? det avhenger av musikken! Hva er dens form og innhold? Musikk kan være til glede! Og fremme gode følelser og tanker! Det skal vi ta vare på! Og ikke legge til side. Men negativ musikk skal avvises.

Musikk kan være fint og flott! Jeg kjenner en musiker som synes at musikken sier at det må finnes en Gud! Notene og musikken, spør han – hvor kommer dette egentlig fra! Så flott musikk kan være! Det kan ikke komme fra «seg selv»! Det må være en Skaper bak!

Bønn
Bønn er fin og riktig! Å høre Koranen, er inspirerende! Vi bør be, og lytte til Koranen ? slik som du gjør! I det liv som vi lever. Med praktiske og allsidige oppgaver.

Det er livet vi har fått! Vi bør stelle godt med det. Og leve innen Allahs grenser! Med optimisme og tro.

Vennlig hilsen
red


Hei!:)

Jeg leste noen av spørsmålene på koranen.no, og det øverste er om blandt annet musikk. Jeg kjenner meg litt igjen i situasjonen til han som sendte spørsmålet.

Derfor vil veldig sterkt anbefale musikk av Sami Yusuf. Det er alltid en dyp mening og musikken er vakker. For meg har det hjulpet mye å høre på ham. Holde meg på den rette veien, sangene minner meg på det som virkelig er viktig. Det er fordi de handler om Gud og kjærlighet til Gud og Profeten.

Jeg driver også med musikk, og er redd for at det skal falle over i noe dårlig. Jeg spiller og synger selv, og hører mye på vanlig musikk. Derfor hjelper det å høre på f. Eks Sami Yusuf.

Jeg tenkte, kanskje det også kunne hjulpet personen din sendte inn spørsmålet.

Hilsen anonym:)

27900cookie-checkJeg føler meg ikke vel – om musikk