Spørsmål og Svar

Vil at bestevenninnen skal bli muslim

Spørsmål:

Hei

Jeg lurte på dette: Jeg har ei bestevenninne, hu tror ikke på noe. Jeg er muslim. Og vil at hun også skal bli muslim. Grunnen til dette er at jeg bryr meg om henne og jeg vil at hun skal få vite hvem den egentlige guden er (Allah). Jeg vil at hun skal bli som en søster for meg. Men foreldrene til denne jenta er kristne. Som sagt, hun tror ikke på noe.

Det jeg lurte på er hvordan få henne til å tro på Gud og alt det som står i Koranen? Jeg vil veldig gjerne overtale henne, og at hu skal bli muslim. Håper du kan gi meg gode råd/tips om hvordan jeg kan få henne til å bli muslim.


Svar:

Hei

Det er nok ikke noe enkelt svar på dette. Du må bare fremstå som en god og ryddig person, så hun har respekt for deg. Fint at dere er som «søstre» for hverandre! Vær gode venner, og snakk hyggelig om alle ting.

Og du må respektere henne for det hun er, enten hun tror på noe eller hun tror på noe annet (eller på «ingen ting»). Gud har sikkert en mening med alt! Og kanskje hun kan bli muslim etter hvert? Bare Gud vet! Kanskje skal du ikke tenke så mye på dette? Gi henne tid til å tenke og velge. Og øv ikke noe press på henne! Respekter hverandre, det er best!

Mvh
Red

27800cookie-checkVil at bestevenninnen skal bli muslim