Spørsmål og Svar

Bilder av Allah

Spørsmål:

Salam Aleykum,

Jeg er en jente på 15 år. Jeg vil henge opp bilder av Allah på mitt rom. Men hører at dette ikke er lov. Kan du utdype dette? Jeg forstår ikke hvorfor man ikke kan ha bilder av Allah fremme. Jeg lurer på hvordan han ser ut. Har ett bilde av han i mitt hode. Er dette heller ikke lov? Har hatt noen drømmer der jeg ser hvordan han ser ut, er dette også haram?

Hilsen Anonym


Svar:

Salam Aleykum,

Takk for din mail.

Det er umulig å gjøre seg opp noe bilde av Allah! Allah er Den allmektige; Den høye; Skaperen: Den som har laget alt som er! Allah er en kraft som det er umulig for oss å begripe. Koranen sier: «Ingen ting likner på Ham!» (42,11)

Da har vi ingen referanse til Allah! Vi har ingen ting å kunne sammenlikne med. Heller ikke fantasien strekker til, for all fantasi tar utgangspunkt i noe vi har erfart, sett, hørt, tenkt. Allah står utenfor alt dette!

Tenk heller på godhet, rettferdighet, omsorg, kjærlighet ? når du vil nærme deg Allah! For Allah er i alt dette. Og i alt annet som er vakkert og godt! Så er det altså en slags «bevissthet», eller hva vi skal kalle det, bak alt sammen. Koranen sier flere steder at verden ikke ble skapt «tilfeldig», men i en «mening». I tro og gode handlinger kommer vi Allah nær.

Hilsen
red

27790cookie-checkBilder av Allah