Spørsmål og Svar

Om å gifte seg

Spørsmål:

Hei!

Jeg er en norsk jente på 19 år, født og oppvokst i Norge. Hverken jeg eller familien min er kristne, og tilhører egentlig ingen religion. Jeg er oppvokst med foreldre som ikke tror på noe, og har derfor vokst opp med det samme. Når det er sagt, har jeg alltid vært interessert i andre kulturer og språk.

I sommer møtte jeg er gutt som jeg nå er sammen med. Han er et år eldre enn meg, kommer fra Kurdistan og er muslim. Han har møtt familien min, og alle liker han veldig godt, men jeg har ikke møtt hans. Dette er så vidt jeg har forstått, fordi de har en helt annen kultur, og han kan ikke bare ta med hvem som helst hjem. Han må være sikker på det er seriøst og muligens ende med ekteskap. Vi har pratet litt om det, og han har sagt at om vi skal kunne gifte oss må jeg konvertere til Islam og lære meg kurdisk.

Når dette er sagt så skal vi jo ikke gifte oss enda, og for alt vi vet – kanskje ikke i det heletatt. Men det er bare noe jeg har tenkt litt på, og jeg vil gjerne vite: Hva må jeg gjøre hvis jeg bestemmer meg for å konvertere? Er det noe ENGINE «eksamen» eller test jeg må utføre, noe spesielt jeg må lese meg opp på? Er det noen spesielle regler, ritualer etc. som utføres? Jeg har også et par tatoveringer, noen små som er lette å skjule men to store på armen, er dette er problem?

Jeg kommer så klart til å lese mye mer om temaet og Islam hvis jeg bestemmer meg for å konvertere, men som sagt, greit å vite grunn- «reglene» for konvertering.

På forhånd, takk for all hjelp.

Mvh, T 🙂


Svar:

Takk for spørsmål.

Det høres klokt ut for meg at dere skal tenke dere om. Dere bør kjenne hverandre veldig godt, og stole på hverandre, og være sikre på at dere virkelig vil gifte dere. Og kunne møte utfordringer som kommer (og gleder), med barn som kanskje følger, og det hele. Dette med å gifte seg er en viktig prosess.

Han sier at du må konvertere, og lære deg kurdisk. Det er jeg slett ikke enig i! Og det gjør meg (ærlig talt) litt skeptisk. Du bør etter min mening slett ikke å konvertere til islam for å gifte deg med en islamsk mann! Og slett ikke lære deg “hans” språk; kurdisk. Tillater du meg å si at jeg kanskje kan ane en undertrykkende holdning hos ham? Jeg bare nevner det.

Hvis han er seriøs, så bør han vel også kunne la deg hilse på hans familie?

Om hvordan man konverterer, og det som hører til, står det om andre steder på denne siden. Et par tatoveringer er vel ikke så «farlig», men er ikke verdsatt i islam. Men det finnes vel viktigere ting.

Vennlig hilsen
Red.

27750cookie-checkOm å gifte seg