Verden

”Kuppet” Holocaust?

Jeg leser om Holocaust i Klassekampen 3. februar, i anledning 70-års markeringen av den sovjetiske frigjøringen av utrydningsleirene Auschwitz-Birkenau. Holocaust; nazistenes industrielle folkemord må aldri gå i glemselen!


Det store aberet ved markeringen var fraværet av markeringen av «Rom Holocaust» som rolig kostet halvannen million av romfolket livet, står det. Hva? Blir ikke dette markert? Ingen, verken politikere eller medier, gjorde noe for å kaste lys over skampletten på det som har blitt den internasjonale Holocaust-dagen, skriver avisa. Angår ikke dette oss?

Det angår oss! Halvannen million romfolk ble altså drept i et «eget» Rom Holocaust! Ved siden av det jødiske Holocaust, på seks millioner drepte. Og andre «mindreverdige» folk slik nazistene så det ? som også ble drept, i andre «Holocaust». Blir ikke dette minnet?

All Holocaust har i dag kun et jødisk fokus! En gruppe har gjort Holocaust til «sitt». Og synes å «utnytte» det ? slik flere har pekt på ? til å fremme politiske interesser, for eksempel rundt Staten Israel. Men burde ikke Holocaust være et felles anliggende, med solidaritet mellom dem som ble rammet? Og i front med alle andre som vil stå i mot denne ENGINE rasistisk galskap? Er Holocaust blitt «kuppet» for kun å skulle «tjene» én gruppe?

Er det på tide å se jøder, og romfolk, allment sett som mennesker? Og ikke som stammer eller klaner (jøder?), sekteriske folkegrupper eller «raser»? Med en agenda av egne interesser?

Glem ikke de «andre» Holocaust. Hele begrepet Holocaust! Organisert massemyrderi ? av mennesker! Med rasisme i bunnen.

27820cookie-check”Kuppet” Holocaust?