Verden

Hva Islam lærer om å slå kvinner

En imam i Oslo har uttalt seg om å slå kvinner. Han bommer stygt med uttalelsen. For han vet ikke hvilken skade han gjør, hos dem som leser den. Og hva verre er: Det han sier er uislamsk.


Hva lærer Islam om dette? For å ta konklusjonen først: Ingen mann skal slå kvinner!

Det er blitt vist til et vers i Koranen som omhandler hva man gjør om ens kone opptrer uakseptabelt. Koranen bruker et arabisk ord, som er blitt tolket på forskjellig vis. La oss se hvordan dette behandles i en engelsk oversettelse, blant de beste, gjort av Ahmed Ali (Princeton University Press 1994). Han oversetter formuleringen slik: ?As for women you feel are averse, talk to them suasively; then leave them alone in bed (without molesting them) and go to bed with them (when they are willing).? (4, 34) Så langt spørsmålet om å ?slå?. Noe som altså ikke skal skje.

Det er sant at det fins andre oversettelser, og rundt dem forskjellige tolkninger. Men er vi i tvil, kan vi lære av Mohammed, profeten. Gud sier han er ?et utmerket eksempel?. (33,21) Mohammed slo aldri kvinner! Tvert om sa han det var forbudt (Abu Dawud).

Så lar vi det være med det.

18390cookie-checkHva Islam lærer om å slå kvinner