Verden

Tanker om terror – etter Nice i Frankrike

Vi har – for et par dager siden – vært vitne til en ny barbarisk, pervers og sykelig terrorhandling – denne gangen i Nice i Frankrike.


Ja, la oss håper at personen bak den handlingen var mentalt syk og forstyrret! At han var en mentalt forvirret person. – En som skulle ha vært under psykiatrisk behandling.

Wahabisme. Vi har – over tid – vært vitne til andre barbariske og umenneskelige terrorhandlinger: I Irak, i Syria, i Libya og i Jemen – og i flere europeiske land. Der er grunnlaget ikke først og fremst psykiatri; betinget i mentalt forstyrrete personer. Grunnlaget er ideologi. Og ideologien, eller tankegrunnlaget, er wahabisme.

Saudi-Arabia. Wahabisme er den rådende tenkningen; ideologien, i Saudi-Arabia. Saudi-Arabia sprer ut et nett – med penger, «forkynnere» og bøker – til mange land; også til Norge! Sentralt i nettet sitter de selv; Saudi-Arabia. Målet er å vinne støtte for wahabisme.

Ideologisk betinget terrorisme. Det er ideologisk betinget terror! Og ikke mindre farlig enn den individuelle og psykiatrisk betingete terror! Spør folk i Irak og Syria – og andre steder – hva de mener om den! Du skal få et klart svar.

Saudi-Arabia med wahabismen – skaper, underbygger og fremmer denne ideologisk betingete terrorisme.

Ikke knyttet til islam. Wahabisme er ikke knyttet til islam! Det er viktig at vi påpeker dette. Fordi noen tenker – og terroristene gjør det – at dette har med islam å gjøre. Det har det ikke!

Det fins dem som ser i gamle skrifter – og tror de finner bånd til islam! «Bruk hodet – og tenk!», sier Koranen. Disse terrorister – ideologiske terrorister – tenker ikke, og bruker ikke hodet! De er firkantet, rigide, stivnet, sekteriske, innadvendte og lukket. Og ender opp med terror og galskap.

System som rakner. Hva finnes av årsak til terroren som sprer seg? Det er tegn på et system som rakner. Det har vært et slags system i verden – under ledende makter – med en grad av fellesskap i interesser. Nå slår systemet sprekker! Og i sprekkene dukker de opp; terroristene, wahabitene, daesh og deres likemenn. I Irak, Syria og andre steder! Det har spredt seg til Europa.

Hva forstyrret balansen som var? USAs krig i Irak ble en vesentlig årsak. Andre vestlige invasjoner – i Libya, Syria og andre steder, har bidratt til det samme. Styrken deres holder ikke lenger.

En 3. vei. Vi lever i en urolig verden. Mellom disse vestlige makter – og terrorister; som daesh, må det finnes en tredje vei.

Den bør være vår vei.


Dagbladet, 19.07.2016
Demonstrasjon mot wahabisme og Saudi Arabia
Kondulanse og kommentar fra en muslimsk leder, Mohammad Hasan Akhtari

27220cookie-checkTanker om terror – etter Nice i Frankrike