Verden

Terror og galskap i Paris

Terror og galskap i Paris! Vi vil sende vår dype medfølelser til det franske folk, spesielt til de sårete, og familier til de drepte. Galskap! Det er ikke andre ord for dette, som fant sted i Paris.


De hevder visst ? så vidt vi forstår ? å stå for islam, disse som iverksatte terroren. Ingen ting kan være fjernere fra sannet! Er islam en aggressiv tro? I kjerne er innholdet fred.

Det er velkjent at enhver religion, filosofisk eller trosmessig oppfatning kan misbrukes til å legitimere vold. Og når det gjelder islam, som nå, til å underbygge terror. Noen klekket ut en demonisk plan. Og koblet den til den troen. Men de bommer på hva islam er.

Menneskeliv er hellig
I islam er menneskeliv hellig. Menneskeliv ble satt i skapelsens sentrum, og alt annet er sekundært til det. Koranen lærer oss dette, at om du dreper et uskyldig menneske, er det som å drepe hele menneskeheten. (Koranen, 5,32)

For hvem er egentlig «den andre»? Han eller hun er, det lærer islam: Enten din bror/søster i troen, eller din neste i skapelsen! Så «den andre» skal du behandle med respekt!

Tror noen at han/hun kan ta en annens liv ? og mange andres liv! ? destruktivt og voldsomt, slik disse terrorister gjør, og finne noe forsvar for det? Sivile som mål, uskyldige og fredelige, besøkende på en konsert, eller sittende på en kafe! «Gå ikke ut over Guds grenser!» Det gjentas flere ganger i Koranen. De går så visst over Guds grenser, disse terrorister, med sin destruktive handling. Nei, ikke i islams navn!

Skyld
“Ingen bærer en annens skyld.” Det lærer Koranen. (6,164) I den forstand var de uskyldige; ofrene for terroren i Paris. Hver av dem var «den andre».

«Kjemp på Guds vei, men begå ingen overgrep», lærer Koranen (2,190). Terroristene var langt fra «den vei», og tungt lastet med sine overgrep.

Følte de motvilje mot noen, terroristene? Da bør de lære av Koranen! Den sier: «La ikke motvilje mot noen lede deg bort fra rettferdighet!» (5,8) De var langt fra rettferdighet, terroristene, med denne udelte vold.

Våre kondolanser til folk i Frankrike!

Men, når sant skal sies: Kanskje ikke til den franske stat? Den stat er ikke uskyldig og ren når det gjelder kriger og uro i Midtøsten.

28800cookie-checkTerror og galskap i Paris