Spørsmål og Svar

Kvinner og klær

Spørsmål:

Hei!

I respekt ovenfor samfunnet og de rundt meg, lurer jeg på hvordan en norsk/kristen jente bør kle seg i forhold til muslimer, når det er sommer.

Jeg forstår at man bør unngå stramme klær, utringninger og på annet vis utfordrende klær. Men kan det være lov å vise noe av leggene eller armene? Det er for varmt å kle seg heldekkende, i langermet genser eller lang bukse.

Så hva er alternativene? Er det noe jeg bør unngå, eller noe jeg kan kle meg i, som er bedre enn noe annet? Det er vanskelig for meg å finne noe om dette på nett. Jeg ønsker å kle meg anstendig, men siden jeg ikke er muslim, ønsker jeg jo ikke å snu helt om, og kle meg som en (om dette er mulig å unngå).

Takker for svar!


Svar:

Hei!

Takk for spørsmål.

Så fint, at du vil kle deg «anstendig»! Da behøver jeg egentlig ikke å si mer. Du finner ut av dette selv! Du er jo allerede, godt «på sporet».

Unngå utringete klær ? det synes jeg vel at alle kvinner bør gjøre, generelt. Og bær kjole, kanskje, nedenfor knærne? Bukser kan du gå med, om de ikke ser ut som «guttebukser» (vil noen si). Dekker du overarmer ned til albuene, er det vel også fint? (Mye sminke behøver du ikke.)

Dette var mine tanker. Men som sagt: Med den holdning som du har, ordner du opp i dette selv!

Hyggelig å høre fra deg.

Vennlig hilsen
Red.

24450cookie-checkKvinner og klær